A hírnév felé - amit eddig nem biztos, hogy tudtál a Fame-ről

2021. 03. 24.

Online castingot hirdettünk a Fame című előadáshoz 14-20 éves fiataloknak, hiszen terveink szerint, ha a körülmények is engedik, nyáron bemutatjuk a világhírű musicalt. Aki esetleg még nem hallott volna róla, ebből a cikkből sokmindent megtudhat...

A történet

Az 1980-ban készült filmben a lenyűgöző zene, a fantasztikus táncok, a remek énekesek és művészek játsszák a főszerepet. Céljuk nem más, mint elérni az álmaikban olyannyira hőn áhított hírnevet. Ebben a rendkívül kiélezett világban minden a versenyszellemről szól, a legfontosabb az odaadás, a szenvedélyesség és a kitartás! Mikor pedig a rengeteg gyakorlás után a diákok kilépnek a szigorú tanárok elé, hogy teszteljék tudásukat, minden kiderül: fényes karrier vagy hatalmas bukás várja őket. De vajon kié lesz végül az áhított hírnév?

Alan Parker filmje egészen a Oscarig menetelt, 1981-ben be is zsebelte a legjobb filmzenéért és a legjobb dalért járó díjat.

A Musical

A Fame esetében kivételesen fordított sorrendben történtek a dolgok: míg rendszerint a Broadway-siker után kövezik egy-egy musical filmes adaptációja, itt a filmsiker kényszerítette színpadi diadalmenetre a Hírnév árát. A musicalt 1988-ban mutatták be, méghozzá nem a Broadwayn, hanem Miamiban, Európába 1993-ban jutott el egy stockholmi premier alkalmával, azóta több mint 25 országban mutatták be. Idén, ha minden jól megy Székesfehérvárra is eljut.

Egy remek remake

2009-ben aztán Kevin Tanchaoren vette újra elő a történetet, de ennek a Fame-nek már korántsem lett olyan nagy hírneve, mint az eredetinek. A szakma is viszonylag a felejthető kategóriába sorolta, ez azonban mit sem változtat a musical sikerén.

.


Jelentkezz castingunkra Te is még ma!