Megnyíltak a szívek és az ablakok

2021. 02. 15.

Mindenhol hatalmas szeretettel várták Váradi Eszter Sárát és Keller Jánost, akik Valentin nap alkalmából arra vállalkoztak, hogy elviszik a szerelmet a székesfehérváriak otthonába.

A színháztól indult a Vörösmarty Kisbusz, ahol bemelegítésképpen a két művész elénekelt egy-két dalt, majd a Jávor Ottó tértől egészen az Országalmáig – egy jókora kört megtéve – szálltak a szerelem dallamai. A cudar idő ellenére sorra nyíltak az ablakok, az erkélyajtók, volt, aki táncra perdült, sőt olyan is, aki egyik helyszínről a másikra kísérte a művészeket, akik még a kisbuszban sem hagyták abba az éneklést. Felcsendült a Csak egy tánc volt, a Például te és megannyi sláger.

Fotó: Simon Erika/ÖKK

Az akció ötletgazdája, Keller János leginkább annak örült, hogy – ahogy a színházban is árad az energia a közönség és a művészek között, most ezt újra megtapasztalhatták: „Nagyon örülök, hogy ilyen jól, sikerült, felülmúlta minden várakozásunkat. Hihetetlen hideg volt, de a rengeteg szeretettől, ami felénk áradt, átfordult az egész, és nem hogy kevesebbet, de a tervezettnél többet énekeltünk.”

Váradi Eszter Sára is csak megerősítette a fentieket, de azt még hozzátette: „látszik, hogy nagyon hiányzik az embereknek az élő kapcsolat, az élő zene”.

Fotó: Simon Erika/ÖKK

A veszprémi színház tavaly tavaszi alapötletét tovább gondolva jutott arra a Vörösmarty Színház két művésze, hogy idén Valentin napon valami különleges és személyes dologgal lepi meg a kultúrára szomjazó közönséget. És hogy ez mennyire jól sikerült, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az a jópár kedves megjegyzés, amely a színház közösségi oldalát is elárasztotta:

„Respect‼️Mindkét művésznek, ahelyett, hogy a meleg szoba ablakából nézegetnének kifelé, a közösséget szolgálják. Ezt hívják alázatnak! Akármelyik előadást néztem meg, amiben szerepeltek, maradandó élményekkel távozott a közönség, maximálisan odatették magukat, élnek a színpadon!"

„A Bátky előtti téren is voltak! Köszönjük! Nagyon jólesett, h vannak még ilyen kedves emberek! Máskor is nagyon szívesen látjuk őket, jókedvet csináltak a meglepetésükkel Köszönjük szépen!”

„Nagyon köszönjük a kis előadást, egy kis hangulatot adtatok ahhoz, hogy van remény, hogy beindul megint az élet, és az emberek kikapcsolódhatnak.”

„Szinte fáj!

Életet énekel belénk!

Köszönöm!”

A Vörösmarty Színház társulata ugyan a jövőbe nem lát, de annyi ígéretet tehet, hogy igyekszik minél több ilyen kellemes meglepetést okozni közönségének.