Pénteken A Mester és Margarita az e-Színház "színpadán"

2021. 02. 01.

Péntek este ismét a képernyők elé várjuk a színházrajongókat, Bulgakov A Mester és Margarita című 2014-es előadását nézhetik meg az e-Színház felületén. Jegyek korlátozott számban kaphatóak, érdemes sietni!

Az előadást péntek este hét órától nézhetik meg, aznap 16:50-ig válthatnak rá jegyet. 

Zseniális szatíra és filozofikus mű Bulgakové. A XX. század egyik csúcsteljesítménye, a XX. század krízis-regénye, benne foglaltatik kétezer év, és XXI. század még nem tette érvénytelenné a benne foglaltakat. Hargitai Iván, az előadás rendezője anno úgy nyilatkozott, hogy jó mélyre kellett merülnie a bulgakovi világban:

"A történet valóban többrétegű, de inkább azt mondanám, hogy színes. Ahhoz, hogy ezt az ember jól tudja értelmezni, sokat segít, ha elmerül abban a korban, amikor a regény született, és ismeri a szerző többi írását is. Bulgakov majdhogynem monomániásan, többhelyütt is ugyanazt írta meg, más-más köntösben. Mivel több éven keresztül írta a Mester és Margaritát, rengeteg olyan gondolat kúszott bele, amely Bulgakovot élete derekán foglalkoztatta. A sok mozaikból kristálytisztán kikövetkeztethetőek a metafórák, mögöttes jelentéstartalmak. Azt szeretném, ha tisztán, érthetően mesélnénk el ezt az érdekfeszítő történetet."

A szereposztást ITT nézhetik meg.

Itt pedig a werkfilmet: