Üzenet az utókornak - Az ember tragédiája díszalmafája

2020. 10. 29.

Az ember tragédiája 2.0 sajtópróbája előtt, a Jávor Ottó téren Darvasi László, Márton László és Závada Pál, valamint a négy rendező, Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba és Szikora János jelenlétében avattuk fel Az ember tragédia 1. bemutatója alkalmából ültetett díszalmafához készült emlékkövet.

– Mi, az alkotók az emberiség példáján keresztül szólítjuk meg a fehérvári közönséget – mondta a Délfrancia színt és a keretjátékot jegyző Márton László, mielőtt leleplezte az emlékkövet, majd a színtársulatot méltatta, amely e nehéz időben is nekirugaszkodott ennek az embert próbáló, hatalmas feladatnak.

Az emlékkő réz lemezére az alábbi feliratot gravíroztuk rá:


"Ha tudnám is, hogy holnap elpusztul a világ, még akkor is ültetnék egy almafát."
/Luther/

Az ember tragédiája 1. bemutatójának alkalmából ültette el ezt a fát Dr. Cser-Palkovics András polgármester és Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba és Szikora János rendezők 2018. november 29-én. A színháztörténeti vállalkozás 2020-ban folytatódott: Darvasi László, Márton László, Tasnádi István és Závada Pál megírták Az ember tragédiája 2.0-át, amelynek bemutatóját 2020. október 31-én tartotta a Vörösmarty Színház.

Fotók: Simon Erika