Kétórányi önfeledt szórakozás - Szűnni nem akaró vastaps a Boeing, Boeing premierjén

2020. 10. 11.

Megérte várni az évadkezdésre, óriási sikerrel mutattuk be az évad első előadását, a Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban című Camoletti vígjátékot.

A premier előtt Szikora János igazgató üdvözölte a régen látott közönséget. A helyzet abszurditása – a rengeteg maszkos néző látványa – a direktort is zavarba ejtette, már-már sci-fibe illő képhez hasonlította a nézőteret. Szikora János beszédében örömét fejezte ki, hogy teltház előtt mutathattuk be az első előadást, megjegyezve, hogy a Covid mellett a másik ijesztő jelenség napjainkban a félelem. Szerencsére az emberek továbbra is kíváncsiak a színházra és értékes élményekkel szeretnének gazdagodni ezekben a nehéz időkben is. Végezetül a 70. születésnapját pont a premier előtti napon ünneplő Jászai-Mari-díjas rendező, érdemes művész arra biztatta a közönséget, hogy vigyék hírét, hogy a színház biztonságos, és a csodálatos pillanatokért érdemes eljönni.

És valóban, az október 10-i Boeing, Boeing bemutató erre is tökéletes példa volt, két órán keresztül önfeledten szórakozott a közönség a fergeteges vígjátékon. A szereplőgárda több ízben is kiérdemelte a nyíltszíni tapsot, a nézőtér folyamatos nevetéstől volt hangos.

Bagó Bertalan rendezte darab garantált kikapcsolódást nyújt a színházra kiéhezett nézőknek, köszönhetően a szereposztásnak: Sághy Tamás, Varga Mária, Egyed Attila, Kiss Diána Magdolna, Ladányi Júlia és Varga Lili kezeskednek a kétórányi önfeledt szórakozásról.

Fotók: Kiss László