Hatalmas rooftop bulit tartottunk

2020. 10. 10.

A nehezen beinduló évad – az egész szeptemberi műsor elhalasztása – úgy tűnik most mégis berobbant a Vörösmarty Színházban. Október 9-én egy olyan rendhagyó formában találkozhatott a társulat újra a közönséggel, ami országszerte egyedülálló volt.

Teátrumunk egyik ékessége a páratlan panorámát nyújtó tetőterasz, ami jó idő esetén kiválóan alkalmas arra, hogy a társulat tagjai a próbák szünetében pihenjenek kicsit. Ezúttal azonban egy rögtönzött színpaddá változott a helyszín: néhány mikrofon, jó pár kamera és sok-sok kábel segítségével egy remek műsort adhattak társulat tagjai a színházra régen kiéhezett közönségnek. A programra kíváncsiak színházunk oldalán felállított led-falon nézhették az ”égi” műsort, a taps és az ováció azonban felhallatszott, melengetve ezzel a színészek szívét. 

Az egészséges életmódra felhívás jegyében a kezdés előtt gerinctornával "melegítettek be" művészeink a meglepetés műsorra a rögtönzött edzőteremben. Hargitai Iván prózai tagozatvezető által szerkesztett színes, szórakoztató műsorban Váradi Eszter Sára, Varga Gabriella, Keller János énekeltek, Nagy Péter gitárjával egy Quimby számot adott elő, Kricsár Kamill – amellett, hogy egy paprikás krumplit is rittyentett egy kondérban – gitárral kísérte Kerkay Ritát, aki egy Pilinszky verset hozott. Rovó Tamás Bill Haley, a rock and roll egyik legjelentősebb képviselőjének számára rázta fel a közönséget tánclépéseket tanítva, Tóth Ildikó Mr. Peabody-ról mesélt, Kelemen István Nagy Endrét idézte meg, Juhász Illés pedig Dragomán György Hagymájából mondott nagy átéléssel egy részletet. A naplemente után még egy meglepetéssel készült a társulat: A Pál utcai fiúk című előadás Miénk a Grund című dalát énekelték el közösen, megmozgatva a lenti közönséget is.

A Vörösmarty Színház évada tehát elindult, október 10-én a Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban című bemutatóval pedig végre újra együtt lehetett a színház és közönsége.

Fotók: Torma Sándor