A rajongók az e-színház műsorán

2020. 09. 25.

Ha már nehezen bírják színházi élmények nélkül, itt a remek lehetőség! Az Alapítvány a Magyar Színházakért platformján most jelképes összegért nézhetik meg 2016-os ősbemutatónkat, A rajongók című előadást.

Az e-színház platformot az Alapítvány a Magyar Színházakért fejlesztette és hozta létre a színházi szakma aktív bevonása mellett. Az Alapítvány elsődleges célja a magyar színházi kultúra és tradíció megőrzése, megörökítése és fejlesztése. Az Alapítvány támogatást nyújt a színházak művészi értékeinek megőrzéséhez, ahhoz, hogy a színházak, a színházban alkotók céljaiknak és rangjuknak megfelelően tudjanak működni, dolgozni. 

Varga Lili A rajongókban

Színházunk 2016-os ősbemutatóját, A rajongók című előadást is megtalálják az e-színház repertoárjában, ami annak idején is óriási sikerrel futott Szikora János rendezésében, Zoób Kati jelmezeivel. „Egy új kor küszöbén állunk, mely kort a tudomány fogja irányítani vagy tönkretenni, mindenesetre uralma alatt tartani. A régi tragédiák kihalnak, és nem tudjuk, lesznek-e még újak, ha állatkísérletekben már ma be lehet injekciózni hímekbe a nőstény lelkét és fordítva. Aki ma nem tud integrált számítani vagy nem ura a kísérleti technikának, annak egyáltalán nem volna szabad lelki kérdésekről megnyilatkoznia.” (Robert Musil) Felszíni rétege intrika: egy házasságtörési história. A szereplők érzelmi-szellemi viszonyai, krízisei, a „vonzások és választások” valóságosak, legfeljebb a házasság intézménye jelent mást a „rajongás” értékrendje szerint, mint a polgári erkölcs számára.

További infót az előadásról itt olvashatnak.

Az e-színházat pedig itt érik el.