Vastaps bérlet sikerdarabokkal - kedvező áron!

2020. 08. 25.

Felejthetetlen színházi esték sikerdarabokkal: Játék a kastélyban, Szerelem, Ó! és Kartonpapa a Vastaps bérletben, amely már 7000 Ft-tól elérhető. Nézze meg Gáspár Sándor, Sághy Tamás, Tóth Ildikó, Kovács Tamás, Váradi Eszter Sára vagy éppen Keller János alakítását népszerű darabjaink egyikében!  

 

Keresse munkatársainkat és váltsa meg Vastaps bérletét!

Vörösmarty Színház szervezési és jegyiroda: telefonos jegyrendelését nyitvatartási időben, minden hétköznap 10.00 és 18.00 óra között fogadjuk.
Jegyiroda: 06-22/503-503


Bérlettel jobban jár! 

Játék a kastélyban

Molnár Ferenc remekműve, a Játék a kastélyban a 2019. októberi premiert követően visszatér a Vörösmarty Színházba! Felhőtlen szórakozás, fantasztikus alakítások: Gáspár Sándor, Sághy Tamás, Kozáry Ferenc, Andrássy Máté, Ballér Bianka, Juhász Illés és Kricsár Kamill. Imádni fogja minden percét!

Molnár Ferenc egyik legkedveltebb vígjátékát, a Játék a kastélyban című „anekdotát” Szikora János állította színpadra. A történet egy olasz kastélyban játszódik, ahová bejelentkezés nélkül, váratlanul betoppan Ádám, a fiatal zeneszerző, hogy meglepje menyasszonyát, Annie-t. Csakhogy a primadonna egy idősödő színésszel, Almádyval tölti a hétvégét, aminek a vőlegény egy vékony falnak köszönhetően fültanúja lesz. A jelek félreérthetetlenek – vagy mégsem? Egy kiváló drámaíró útjába semmi sem állhat, ha kreativitásról van szó. 

Kritikusok a darabról
Balogh Gyula /Népszava/: „Három óra minőségi időtöltés, szellemes riposztok, a végletekig túlhajszolt szenvedély és színház és színház. Ezt kínálja Molnár Ferenc Játék a kastélyban című darabja.”
Seres Gerda /kultura.hu/: „Egészen üdítő és friss a székesfehérvári Vörösmarty Színház bemutatója, amely a Mohácsi fivérek átdolgozását veszi alapul. Szikora János lendületes rendezése kiváló színészi alakításokkal párosul.”

Kartonpapa

Tasnádi István felkérésünkre írta a darabot, amely 2019. júniusában a POSZT-on is bemutatkozott. A történet szerint Éva nemrég veszítette el férjét, Miklóst. Képtelen elfogadni az imádva-rettegett családfő halálát, ezért kivágja kartonból. Éva, Miklós és fiuk, Zsolti vendégségbe érkeznek Éva testvéréhez, Károlyékhoz, a kulturált, értelmiségi, felvilágosult családhoz, hogy megbeszéljék, hogyan osztozzanak a családi vagyonon. Zsolti bemutatja új barátnőjét, esznek, isznak, vígan vannak.

Kritikusok a darabról
“Tasnádi István remekül teremt feszültséget, majd precízen építi egymásra a kirobbanó konfliktusokat. Mindezt úgy, hogy elkerüli a pszichologizálás csapdáját; a kitűnő alapötlet, az abszurdba hajló humor erősíti a konfliktusok szimbolikus, archetipikus jellegét. A frappáns dialógusokban megírt, igen szórakoztató mű csak a befejezésnél bicsaklik meg kissé. A háromesélyes konfrontáció ugyanis meglehetősen egyértelműen dől el, egy klasszikus csattanót követően. Ami azt sugallja, hogy a gondoskodó elnyomás nélkül nemcsak az alávetett képtelen létezni, nemcsak az tekint rá némi nosztalgiával, aki régen elszakadt tőle, és más életet él, de abban is él a vágy egy minden tekintetben irányt mutató zsarnok iránt, aki annak létezését sosem tapasztalhatta meg. És ez érvényes és hatásosan prezentálható gondolat ugyan, de a dráma korábbi szituációiból, konfliktusaiból szervesen nem következik, így némileg előkészítetlennek, kifejtetlennek, önkényesnek hat” – írta kritikájában Urbán Balázs.

Szerelem, Ó!

A Kozák András Stúdióban 2020. január 24-én debütált az amerikai komédiaíró, Murray Schisgal műve, a Szerelem,Ó!
Murray Schisgal komikus vígjátéka, a Szerelem Ó! 1965-ben debütált a New York-i Broadwayn. Három szereplő különös sorsát ismerhetik meg a nézők. A történetben harminc év után találkozik két régi iskolatárs. Miltnek jól megy sora, nagymenő, sikeres, nős ember. Harry viszont egész idő alatt hiába kereste az élete értelmét. Ezért épp a folyóba készül vetni magát. De hogyan akarhat valaki meghalni anélkül, hogy megismerte volna a szerelmet? Milt szerint a szerelemért érdemes élni. 

 

Felejthetetlen színházi esték sikerdarabokkal: Játék a kastélyban, Szerelem, Ó! és Kartonpapa a Vastaps bérletben, amely már 7000 Ft-tól elérhető.


Keresse munkatársainkat és váltsa meg Vastaps bérletét!

Vörösmarty Színház szervezési és jegyiroda: telefonos jegyrendelését nyitvatartási időben, minden hétköznap 10.00 és 18.00 óra között fogadjuk.
Jegyiroda: 06-22/503-503