Augusztus végén megyünk a Vidorra

2020. 07. 24.

Nyíregyházára utazik a Játék a kastélyban alkotógárdája augusztus végén, a Vidor Fesztilválra. A vidám darabokat felvonultató seregszemlén augusztus 27-én, csütörtökön, este héttől nézhetik meg az előadást a Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadán.

Kricsár Kamill, Ballér Bianka, Kozáry Ferenc, Andrássy Máté

Színház az egész világ, és szerelmes benne minden férfi és nő! Molnár Ferenc elegáns komédiájában semmi sem az, aminek látszik. Az író a mesemondás virtuóza, világhírű darabja a Játék a kastélyban szellemes színpadi játék, elegáns komédia. A primadonna, a hősszerelmes és a fiatal zeneszerző kínos szerelmi bonyodalmát csak egy drámaíró oldhatja meg. Színházat látunk a színházon belül, ahol menthetetlenül összegabalyodik valóság és látszat, igazság és hazugság, élet és színház. De ki kell bogozni a szálakat? Mennyire fontos az igazság? A valóság vagy az illúzió tesz boldogabbá? - ezeket a kérdéseket boncolgatja előadásunk, amelyben Ballér Bianka, Gáspár Sándor, Sághy Tamás, Kozáry Ferenc, Andrássy Máté, Kricsár Kamill és Juhász Illés brillírozk.

Ballér BIanka, Gáspár Sándor

Bár rendkívüli körülmények előzték meg a szervezési munkálatokat, a VIDOR Fesztivál nézői ebben az évben sem maradnak nívós és izgalmas színházi versenyprogram nélkül. A Játék a kastélyban című előadásunkon kívül számos közönségkedvenccel találkozhatnak az augusztus 21-29. között Nyíregyházára látogatók. A teljesség igénye nélkül ott lesz még Orlai Produkció „színeiben” a Kaktuszvirággal Kovács Patrícia és Ötvös András, a Játékszín Legénybúcsú című előadása Szerednyey Béla, Nagy Sándor, Csonka András, valamint Szente Vajk szereplésével – és utóbbi rendezésében. Szerednyey Béla és Nagy Sándor a Móricz Zsigmond Színház színpadán már szereplő Kerekes Évával és Balla Eszterrel is színre lép a Madách Színház Ügyes kis hazugságok című darabjában. Aki szeretne a nyár végén egy jót nevetni, július 29-én, szerdán 7 órától válthat belépőt a nyíregyházi színház online felületén.