Meseszínház - Élmény otthon!

2020. 03. 26.

Meseszínház néven induló új sorozatunkkal a legkisebbeknek szeretnénk kedveskedni. Mostantól minden délelőtt, egy ismert magyar mesét nyújtunk át Nektek, színművészeink tolmácsolásában. Fogadjátok szeretettel a meséket Ladányi Júliától, Lábodi Ádámtól, Varga Gabriellától, Egyed Attilától, Kerkay Ritától és Kricsár Kamilltól és Tóth Ildikótól!


Ebben a fejezetben Csupafüllel olyan dolog történik, amitől még a zabfelfújt sem ízlik. Fésűs Éva meséjét Tóth Ildikó olvassa fel:


Ladányi Júlia Nógrádi Gábor Hogyan neveljük a matematikatanárt? című meséjét olvassa fel:


Lábodi Ádám Lázár Ervin A zöld lific című meséjét olvassa fel.


Ladányi Júlia ezúttal a bosszantó legyek megzabolázásáról mesél: Nógrádi Gábor Hogyen neveljünk házi legyet? című meséjét olvassa fel.


Nógrádi Gábor Hogyan neveljük a szüleinket című meséjét Ladányi Júlia olvassa fel.


Látogassunk el együtt a Négyszögletű Kerekerdőbe, hogy megtudjuk, ki nyeri a versíró versenyt! Lázár Ervin Dömdödöm című meséjét Varga Gabriellától hallják:

Most megtudhatják, hogyan is kell földönkívülit nevelni, ha egyszer úgy alakul. Nógrádi Gábor Hogyan neveljük az UFÓ-t? című meséjét Ladányi Júlia meséli el:

Nincs olyan széles e Négyszögletű Kerek Erdőben, aki ne ismerné és ne szeretné Lázár Ervint! Lábodi Ádám Szervusz, Mufurc című meséjét olvassa fel:

Csukás István népszerű figuráját, Mirr-Murrt mindenki ismeri! A kedves, ám annál kíváncsibb macska, aki az Egy kiscsacsi története című kötetben indult hódító útjára, gyerekek ezreit varázsolta/varázsolja el. Persze az ártatlan külső óriási kalandvágyat takar, kiderül, hogy Mirr-Murr félelmetes góllövő, harcias légyvadász, és az is, mi a nagy álma: kóbormacska szeretne lenni!

A magyar irodalom egyik legnagyobb mesemondója, Benedek Elek történetei az egész család számára felejthetetlen élményeket nyújthatnak. Hogy ez mennyire igaz, könnyen kiderülhet a következő regéből, Az özvegyasszony tehenéből, amelyet Egyed Attila tolmácsolásában hallgathattok meg.

A Kiskondás története is ott kezdődik, ahol a legtöbb magyar népmese: az Óperenciás-tengeren túl, de az Üveghegyen innen. A mese főszereplője a szegény asszony fia, de szerepel benne egy kis hal, két fehér galamb, meg egy sánta róka is. De hogy nekik mi közük van a királyhoz és a királykisasszonyhoz? Egyed Attila elmeséli:

A Benedek Elek sorozat zárásaként A tizenkét varjú című meséjét hallgathatjátok meg.

A felvételeket a Fehérvár Tv engedélyével közüljük!

Kricsár Kamill, Kerkay Rita, Matkó Tamás
Nuka, a világjáró


 

A Meseszínház új tagjai: Tóth Ildikó és Csupafül. Fésűs Éva nyuszijának kalandjai között színművésznőnk kalauzolja el a kicsiket és nagyokat egyaránt. Az első részben ismerjék meg ezt a bájos tapsifülest és barátait:

Zabszerda helyett zabszombaton Csupafül vendégséget rendez:

Csupafül sétálni indul, de mi azért otthon maradunk.