Karanténinterjú a Mikvéről - Ballér Bianka gondolatai

2020. 03. 23.

Alighogy bemutattuk a Pelikán Fészekben a Mikvét, a koronavírus járvány miatti országos veszélyhelyzet mindenkit száműzött otthonába. A színház is bezárta kapuit, és ez nem csak a szívünknek kedves közönségnek nehéz, hanem művészeinknek, munkatársainknak is. Ballér Bianka a tragikus sorsú Tehila bőrébe bújt ebben a kegyetlen, szigorú szabályokra épülő, dohos, mégis reményt keltő világban.

A próbafolyamatról így nyilatkozott a fiatal színésznő: "Rendkívül élvezetes volt próbálni a Mikvét. Eleinte kicsit féltem, mert szokták mondani, hogy amikor sok nő próbál együtt, legyilkolják egymást és hogy lehetetlen vállalkozás. De itt erről szó sem volt, sőt, nagyon élveztem a próbákat, segítettük egymást tanácsokat adva, mint egy remek társulatban, hiszen a fehérvári egy rendkívüli csapat. Igazán felszabadító és remek hangulatú próbafolyamat ért véget március elején. Az idő rövidsége miatt persze volt bennünk izgalom, de rettentően bírtam a főpróbahetet is, hatalmasat ugrott előre az egész előadás. Izgalmas volt Telihay Péter rendezővel dolgozni, felkészülten érkezve, lerakta az alapokat: sokat beszélgettünk a vallásról, átbeszéltük a szituációkat, a nőket és sorsaikat és nyitott volt az ötleteinkre, javaslatainkra. Alig várom, hogy újra elkezdjük játszani! Rettentően hiányzik a színház!"

fotók/Torma Sándor

Mikve - a megtisztulás fürdője című előadásunkat március 7-én mutattuk be, és nagyon reméljük, hogy mihamarabb újra játszhatjuk.

Ha többet szeretnének tudni róla ITT böngésszenek!