Bűn és bűnhődés - színházi nevelési foglalkozás

2020. 01. 22.

A középiskolai csoportoknak elérhető, Bűn és bűnhődéshez kapcsolódó társasjáték alapú foglalkozásunkban a résztvevők saját maguk által alkotott karaktereiken keresztül szembesülhetnek a mű szereplőinek döntéshelyzeteivel. Várjuk az intézmények jelentkezését a térítésmentes foglalkozásokra!

Bűn és bűnhődés - színházi nevelési foglalkozás

  • Idő: 90 perc
  • Maximális létszám: 35 fő
  • Helyszín: iskolai kereket között
  • Foglalkozástervezők: Dobos Eszter, Hollósy Réka – drámainstruktor hallgatók


A Bűn és bűnhődéshez kapcsolódó társasjáték alapú foglalkozásunkban a résztvevők saját maguk által alkotott karaktereiken keresztül szembesülhetnek a mű szereplőinek döntéshelyzeteivel. Hogyan tudom a személyes értékrendemet a való élet helyzeteiben képviselni? Mire késztetnek minket a meggyőződéseink? Mennyire tudunk azonosulni ezekkel a dilemmákkal? A játék közben ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Závada Pál a Vörösmarty Színház felkérésére írt új színpadi adaptációt Dosztojevszkij világhírű regényéből. Ez a különleges előadás tapintás-közelbe hozza egy „társadalomellenes” tett természetrajzát. Mi az elvetemültség mértékegysége? Meddig lehet a húrt feszíteni, tettre készségünket tesztelni? „Bűn és bűnhődés” jó kis erkölcsi tan-történetnek indul, de közben kiakad a mérleg nyelve, és már nem is annyira tanulságos, mint inkább zavarba ejtően konkrét lesz, húsbavágó dilemmákkal.

Jelentkezni a szinhazped.vorosmarty@gmail.com címen lehet.

 

A projekt az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósul meg.