Murray Schisgal és a Szerelem,Ó! - a Broadway-től a Vörösmarty Színházig

2020. 01. 20.

Mielőtt Murray Schisgal berobbant volna az Aranyoskámmal (Dustin Hoffmannal a főszerepben) a filmezés legjobbjai közé, papírra vetette a LUV, magyarul a Szerelem, Ó! című darabját.

Ami aztán Mike Nichols rendezésében  Alan Arkin és Eli Wallach főszereplésével meghódította a Broadway-t és számos Tony-díjra jelölték (ami az amerikai színházi világban az egyik legnagyobb elismerés).  Ha ez még nem lett volna elég, több mint két évig műsoron volt a Broadway-n, majd 1967-ben Jack Lemmon, Peter Falk és Elaine May főszereplésével filmet készítettek belőle.

Murray Schisgal egyébként annak az amerikai íróiskolának jeles képviselője, amely meghatározó volt - és mind a mai nap az - a filmezés és a Broadway színterén. Mestere annak az érzelmi hullámvasútnak, ami remekül jellemzi a Szerelem, Ó! című előadást, a nézőt az abszurdtól a burleszken át a sírásig sodorja, hogy aztán a könnyek már a nevetéstől potyogjanak újra.  

A Szerelem, Ó! című előadást a Vörösmarty Színház 2020. január 24-én mutatja be a Kozák András Stúdióban, Keller János, Ottlik Ádám és Váradi Eszter Sára főszereplésével, Hargitai Iván rendezésében.

Jegyrendelés, további infó ITT.