Túlóra a Pelikán Fészekben

2019. 12. 10.

Az eredetileg két éve, még az Ódry Színpadra készített előadást Vadász Krisztina rendezte, aki idén diplomázik a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Horváth Csaba fizikai színház tagozatos osztályának rendező-koreográfus szakos hallgatójaként.

A szöveget Lisa Langseth – A karmester szeretője című drámája alapján (Teplán Ágnes fordításának felhasználásával) Vadász Krisztina és Pálya Pompónia írta, saját bevallásuk szerint annyira megihlette őket az eredeti darab, hogy a próbafolyamat során az előadást igencsak magukra formálták.

A hetvenpercnyi eszméléstörténet valójában bármelyikünk sajátja is lehetne, hiszen a lényege, hogy minden impulzussal, ami minket ér, minden kapcsolattal, minden történettel többek leszünk, változunk, fejlődünk.

Az előadás egyébként még 2018-ban meghívást kapott a legjobb monodrámák és stúdiószínházi előadások fesztiváljára, a MOST FESZT-re, ahova több mint 50 pályázó közül választották ki. A Vörösmarty Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem együttműködésének köszönhetően december 15-én mutatjuk be a Túlóra című előadást, Pelikán bérlettel rendelkező nézőink pedig 19-én nézhetik meg, Bónusz előadásként.