Kivesézték a Szétbombázvát

2019. 11. 14.

A Szétbombázva november 13-i előadása bővült egy felvonással, miután az előadást követően közönségtalálkozón volt lehetősége az érdeklődőknek beszélgetnie az alkotókkal a produkcióról.

Lőrincz Zsuzsa stratégiai munkatárs vezette beszélgetésen megtudtuk, hogy Sarah Kane mélyen vallásos családba született, az elnyomás minden formája pedig központi szerepet játszik darabjaiban.  A tragikus hirtelenséggel, fiatalon elhunyt angol drámaíró Szétbombázva c. művének különlegessége, hogy minimál a szóhasználata és iszonyat tempójú.

Kiderült az is, hogy miután Kerkay Rita a rendező Derzsi János és Kricsár Kamill figyelmébe ajánlotta a darabot, csak többszöri nekifutást követően gondolták úgy, hogy színpadra viszik.
–  Mondtam is nekik, ne tegyék le a szöveget a 10. oldal után, annak ellenére, hogy tele van trágár szavakkal, mégis szép. – tette hozzá a Catet játszó színésznő.

Az alkotók kíváncsiak voltak a nézők véleményére is, akik egytől egyig pozitívan fogadták a darabot, kiemelve a színészek teljesítményét. Kricsár Kamill szerint egyébként sokkal kevésbé szörnyű játszani, mint nézni.