Az én kis hűtőkamrával indul az évad a Pelikánban

2019. 10. 11.

Magyarországi ősbemutatóval és új névvel nyitjuk az évadot teátrumunk nagy múltú kamaraszínházában: Novák Eszter rendezésében Joël Pommerat kortárs francia drámaíró és rendező Az én kis hűtőkamrám című előadásával indul az évad a Pelikán Fészekben október 11-én.

A nemcsak nevében, hanem küllemében és arculatában is megújuló kamaraszínházunk, a Pelikán Fészek a kortárs művek színtere lesz, s bízunk benne, hogy sikerül újra pezsgővé tenni a Kossuth utcai játszóhelyet és színháztörténeti múltjához méltó rangját visszaadni.

Joël Pommerat kortárs francia drámaíró és rendező előadása a 2011-es párizsi ősbemutatót követően megkapta a Moliére-díjat és a francia kritikusok éves elismerését. A történet szerint Estelle (Tóth Ildikó) tíz éve tűnt el, azóta senki sem hallott róla. De hátrahagyott egy füzetet, amiben rengeteg mindent elmesél az életéből. A füzet megelevenedik: Estelle egy szupermarketben dolgozik alkalmazottként, ahol mindenki gyűlöli Blocq-kot (Kuna Károly), az arrogáns főnököt. Estelle azt javasolja, vigyék színpadra közösen Blocq életét...

Tóth Ildikót láthatjuk a főszerepben, de Varga Mária, Varga Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Kuna Károly, Egyed Attila, Tűzkő Sándor, Nagy Péter és Imre Krisztián is színpadra áll majd az idei évad első kamaraszínházi bemutatója során.

További információ, szereposztás és jegyvásárlás >>