Megkezdődtek a Játék a kastélyban próbái

2019. 09. 04.

Beindult az élet teátrumunkban: Az én kis hűtőkamrám után a Játék a kastélyban c. darabunk próbái is megkezdődtek.  A nagyszínpadon így október 5-én vígjátékkal indul az évad, a műfaj klasszikusa Molnár Ferenc művét Szikora János viszi színpadra.

Molnár Ferenc elegáns komédiájában semmi sem az, aminek látszik. Az író a mesemondás virtuóza, világhírű darabja a Játék a kastélyban szellemes színpadi játék, elegáns komédia. A primadonna, a hősszerelmes és a fiatal zeneszerző kínos szerelmi bonyodalmát csak egy drámaíró oldhatja meg. Színházat látunk a színházon belül, ahol menthetetlenül összegabalyodik valóság és látszat, igazság és hazugság, élet és színház.

A szeptember 3-án megtartott olvasópróbán a rendező Szikora János beszélt Molnár Ferenchez fűződő különös viszonyáról is:  "mindig azt látom a munkáiban, hogy hihetetlenül szellemesek, könnyedek és amikor vége van a műveinek, akkor minden egyes darabja ott hagy az ember szájában egy utóízt, ami csak lassan oldódik. Talán ez az utóíz Molnár Ferenc végtelen kesernyés élet és világ szemléletéből adódik."

A rendező szerint a végtelenül szellemes, frappáns darab egyik fontos üzenete, hogy a játék, a hamisság jótékonyan megoldja azt, amit az ember az eszével nem tud. A szerepekben Sághy Tamást, Ballér Biankát, Gáspár Sándort, Kozáry Ferencet, Andrássy Mátét, Juhász Illést és Kricsár Kamillt láthatjuk.