Ünnepi elismerések

2019. 08. 21.

A köztársasági elnök megbízásából nemzeti ünnepünk, augusztus 20. alkalmából ismét díjazták a kultúra és a tudomány hazai kiválóságait. Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Kelemen István színművészünk. A társulatunktól távozó Hirtling István színművész pedig a Székesfehérvár önkormányzata által alapított Pro Civitate díjban részesült.  

Áder János Magyarország Köztársasági Elnökének megbízásából Dr. Rétvári Bence államtitkár az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett tevékenység elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést adott át Kelemen István színművészünknek. 


Szent István napját a hagyományoknak megfelelően díszközgyűléssel ünnepelte Székesfehérvár Önkormányzata a Szent István téren. Az ünnepségen adták át többek között a Pro Civitate díjakat, amelyben a társulatunktól távozó Hirtling István színművész is részesült.

Hirtling István Jászay Mari-díjas színművész, érdemes művész a Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1984-ben szerzett diplomát. Játszott a Radnóti, a Merlin, a Nemzeti és a Madách Színházban, majd Dunaújvárosban, Veszprémben majd nagyon sokak örömére Székesfehérváron, a Vörösmarty Színházban is. Színpadra lépett a Család ellen nincs orvosság, a Bizánc, a My Fair Lady, a Hamlet és A Fösvény című darabokban, illetve a nagyközönség láthatta III. Béla szerepében a 2017-es Koronázási Szertartásjátékban. Mindig büszke gyökereire, fehérvári származására. Tavaly a Katolikus Társadalmi Napok világi védnökeként így beszélt a városról: „Mit jelent nekem Székesfehérvár? Azt az örömöt, hogy látni egy várost, amely napról napra, hónapról hónapra, évről évre, a szemem láttára öltözik ünneplőbe. A kultúra diadalát látom ebben a városban.”



Szívből gratulálunk!