Történelmi vonulás idén is!

2019. 08. 15.

Augusztus 17-én, 18-án és 19-én 19.30-kor várunk mindenkit szeretettel az Országzászló térre, a Koronázási Szertartásjátékot bevezető középkori vonulásra!
  
Vonulással és bejutással kapcsolatos információk
Legyen karnyújtásnyira az élménytől! Tekintse meg közvetlen közelről a Várkörút Múzeum felőli oldaláról a Koronázási Szertartásjátékot bevezető középkori felvonulást, melyen az előadás színészei és az óriásbábok vesznek részt. A 19 óra 30 perckor kezdődő felvonulás az Országzászló térről indul, és a Nemzeti Emlékhely irányában halad.
Kérjük, hogy a felvonulást követően, a szertartásjáték nézőterét a jegyén figyelmébe ajánlott bejárat felől közelítse meg! A "G" szektorokba szóló jegyekkel a 2. kapunál, a Városház tér felőli lépcsőkön keresztül foglalják el helyüket. A többi (A, B, C, D, E, F) szektorba a Várkörút irányából és a Táncsics Mihály utca felől, a Nemzeti Emlékhely főbejáratán, az 1. kapun juthatnak el.

Jó szórakozást kíván a Vörösmarty Színház!


Forgalomkorlátozások a vonulások idején

A történelmi óriásbábok felvonulásának idején augusztus 17-19. (esőnap 21.) között – 19.15-től 20.15-ig félpályás lezárás lesz a Várkörúton a Romkert felőli oldalon: az óriásbábok a Városház térre rendőri felvezetéssel érkeznek a Várkörút – Petőfi Sándor utca – Kossuth utca útvonalon. A forgalomkorlátozás érinti a Romkert melletti körforgalmat a nyilvános illemhely vonalában és a Panoráma Offices irodaház felől a Wathay-szobor vonalában kezdődő gabionfalig, de a Rákóczi útról a Várkörútra jobbra kisívben lehet haladni. Le lesz zárva az Országzászló tér csatlakozásában a múzeum előtt a félpálya illetve a Lakatos utca a Bástya utca után.

A tömegközlekedést az alábbiak szerint érinti a forgalomkorlátozás: a Lovasberény irányából/irányába közlekedő helyközi járatok a Várkörút zárásának ideje alatt, de csak augusztus 17-én, 18-án, 19-én (21-én 16 óra után az eredeti útvonalon közlekednek) a Dózsa Gy. út – Zichy liget – Mészöly G.u. – Palotai út terelőútvonalon közlekednek.

A forgalomkorlátozásban érintett helyi járatok terelőútvonalon közlekednek. A 17-es autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban: Palotai út – Mészöly G. u. – Zichy liget – Dózsa Gy. út – Szekfű Gy. u. – Széna tér – Király sor. Kimaradó megállóhelyek: Szabadságharcos út, Ybl Miklós-lakótelep, Országzászló tér, Áron Nagy Lajos tér, Széna tér (csak a Szedreskerti ln. irányba közlekedő járatok esetében, mivel az autóbuszok a Rákóczi úton lévő megálló helyett a Széna téren kialakított megállóhelyen állnak meg.)

A 23-as jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban: Széchenyi út – Budai út. Kimaradó megállóhelyek: Zsuzsanna-forrás, Áron Nagy Lajos tér, Széna tér (Videoton Ipari Park irányba).

A 24-es és 25-ös jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban: Széchenyi út – Budai út – József A. u. – Rákóczi út. Kimaradó megállóhely: Zsuzsanna-forrás.
A 33-as és 34-es jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala: Gáz u. – Széna tér – Szekfű Gy. u. – Dózsa Gy. út – /Eredeti útvonal/– Fecskepart /Eredeti útvonal/– Dózsa Gy. út – Szekfű Gy. u. – Széna tér – Gáz u. Kimaradó megállóhelyek a 33-as járatok esetében: Széna tér (csak a Fecskeparti ltp. irányába közlekedő járatok esetében, mivel az autóbuszok a Rákóczi úton lévő megállóhely helyett a Széna téren kialakított megállóhelyen állnak meg.), Áron Nagy Lajos tér, Országzászló tér, Zsuzsanna forrás, Prohászka O. u., Prohászka-templom. A 34-es járatok esetében: Prohászka-templom, Prohászka O. u., Zsuzsanna-forrás, Országzászló tér, Áron Nagy Lajos tér.
A 35-ös jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban: Prohászka O. u. – Budai út – József A. u. – Rákóczi út. Kimaradó megállóhely: Zsuzsanna-forrás.

Az érintett helyi autóbuszjáratok a terelőútvonalon rendszeresített valamennyi megállóhelyen megállnak.

Köszönjük a lakók megértését és türelmét!