Találkozás a koronázó püspökökkel és érsekekkel az óriásbáb vonulás után

2019. 07. 23.

Érdemes lesz július 27-én, szombaton a hagyományos óriásbáb vonulás után a Vörösmarty Színháznál maradni, hiszen 19 órakor a koronázó érseket és püspököt alakító színművészekkel elevenítjük fel az elmúlt évek Koronázási Szertartásjátékainak az epizódjait.

Látrányi Viktória műsorvezető vendége lesz István királyt koronázó püspök, Trokán Péter, Könyves Kálmánt koronázó püspök, ill. III. Bélát koronázó érsek Mihályi Győző és a II. András királyt megkoronázó érsek, Körtvélyessy Zsolt.

Nemcsak a felnőttekre gondoltunk, hiszen a beszélgetés alatt a gyerekek színezőink segítségével életre kelthetik az idei Koronázási Szertartásjáték főszereplőit, IV. Bélát és lányát, Szent Margitot. Ezen a szombaton a beszélgetés ideje alatt kivételesen nyitva tartó jegyirodában még inkább megéri beszerezni a belépőjegyeket IV. Béla – Az élet magja c. augusztusi grandiózus produkcióra, hiszen a színművészek dedikálják is a tiketteket.

A már hagyományos óriásbáb vonulásban II. (Vak) Béla, valamint III. Béla és felesége, Antiochiai Anna képviseli az idén 21 tagúra bővülő óriásbáb-családot. A királyokat ezúttal is hagyományőrző csapatok kísérik végig a Fő utcán, és bemutatókat is tartanak: ezen az estén az I. András Király Lovagrend és a rendezvénysorozat elmaradhatatlan részét képező Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport - Agárd tagjai vesznek részt a menetben, az aláfestő zenét a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja. A menet 18 órakor indul a Vörösmarty Színháztól az Országalmáig és vissza a teátrumhoz.