Színikritikusok Díjára esélyes a Chicago!

2019. 07. 16.

Horváth Csaba rendezésében Chicago c. musicalünk a Színikritikusok Díja "zenés előadás" kategóriájának a jelöltjei között van. Szoríthatunk Krisztik Csaba színművészünkürt is, akit a legjobb férfi mellékszereplő díjára jelöltek az Octopus, avagy Szent György és a sárkány c. előadásban nyújtott alakításáért. 

A Színházi Kritikusok Céhe idén 40. alkalommal ismeri el az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit. Májusban bejelentették, hogy az életműdíjat Pogány Judit kapja, a Színikritikusok Díja kategóriáinak jelöltjeit pedig hagyományosan július közepén hozza nyilvánosságra a szervezet.

Idén huszonkét színikritikus vett részt a voksolásban, akik ezúttal is 15 kategóriában adták le voksaikat. A helyezésekért adott pontok megszámlálásával kialakult a legjobbak listája, amelyen kategóriánként három (holtverseny esetén négy) név található. A győztesek személye azonban csak a szeptember 22-i gálaesten derül ki a Katona József Színházban, ahol szoríthatunk a Chicago c. musicalünk, valamint Krisztik Csaba sikeréért.