Odüsszeia díjak és díjazottak

2019. 03. 08.

A Vörösmarty Színház Atlantisz-programjának részeként 13 általános- és középiskola 14 színjátszó csapatának összefogásával készült fantasztikus előadás Homérosz Odüsszeia c. eposzából.

A közel 400 szereplőt felvonultató produkció premierje március 6-án volt a Vörösmarty Színházban.

2019-ben a zsűri tagjai voltak:

Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András köszönetet mondott a felkészítő tanároknak, a színház valamennyi munkatársának, hogy idén is előkészítették és segítették az előadást, valamint a mentoroknak, akik vállalták, hogy a napi munka mellett a fiatalokkal foglalkoznak.  „Történelemből, irodalomból és drámából egy-egy jelest mindenki megérdemel.” A zsűri elnökének első mondatát nagy tapssal jutalmazta a gyermeksereg. „Ez Fehérvár, legyünk büszkék a fiataljainkra!” A polgármester bejelentette, hogy a tavaly indult kezdeményezés immár hagyományként folytatódik, vagyis minden iskolának, amelyik részt vett a produkcióban egyenként 100 ezer forint támogatást biztosítanak.

A fellépő csoportok az alábbi elismerésekben részesültek:

Különdíjak:


A produkcióban résztvevő iskolák a fellépés sorrendjében:

A felkészítő tanárok mellett tapasztalt mentorok is segítették a munkát: Kiss Diána Magdolna, Varga Lili, Keller János, Kelemen István, Kerkay Rita, Tűzkő Sándor, Kozáry Ferenc, Juhász Illés színművészek, valamint Láposi Réka drámapedagógus.

 

Találkozunk 2020-ban a KAVICSOKBÓL GYÉMÁNTHEGY (magyar népmese-füzér) bemutatóján!

 

Fotó: Lőrincz Miklós és Simon Erika (ÖKK)