Vándorszínészek – filmpremier!

Szerző: Sándor Pál – Szekér András – Péterfy Gergely

Repertoár

Ismertető Vándorszínészek – filmpremier!

Március 8-án, a Vörösmarty Színház történetében először vörös szőnyeges filmpremierre készülünk: az országos bemutatóval egy napon hozzánk érkezik Sándor Pál Kossuth-díjas rendező új filmje, a Vándorszínészek, melyben Gáspár Sándor, társulatunk tagja az egyik főszereplő. A Nagyterem igazi szélesvásznú mozivá alakul, és a vetítést követően lehetőség lesz találkozni, beszélgetni az alkotókkal!

Sándor Pál legújabb, 19. században játszódó filmje egy maroknyi vándorszínészről szól, akik hóban, fagyban, kánikulában, Erdélyben és az országban mindenfelé vándorolnak annak reményében, hogy előbb-utóbb méltó helyre, Pestre kerülnek majd, kőszínházba, műértő közönség elé. Egy ifjú, bujdosó katonát is befogadnak a társulatba utazásaik során, aki azt hiszi, megmenekült, pedig még nem is sejti, hogy lesz itt még akasztás, csábítás, párbaj meg szerelem – és nem csak a színpadon.

Vándorszínészek forgatókönyvét, mely leginkább a kosztümös road movie műfajába sorolható, a rendező mellett Szekér András és Péterfy Gergely jegyzi. A filmben a főszereplő trió (Martinovics Dorina, Mohai Tamás, ifj. Vidnyánszky Attila) mellett olyan elismert színművészek játszanak, mint Nagy-Kálózy Eszter, Gáspár Sándor, Hegedűs D. Géza és Rudolf Péter.

A vetítést egy beszélgetés követi majd a színház kávézójában, melynek moderátora Szikora János, színházunk igazgatója lesz, a vendégek pedig: Sándor Pál rendező, Gáspár Sándor, Hegedűs D. Géza, Mohai Tamás, Kovács Krisztián, Gonzales Jázmin, Rudolf Péter.

A FILM ÉS SZÍNHÁZ AKCIÓ keretében a filmpremierre jegyet váltó nézőinket megajándékozzuk egy 30% kedvezményre jogosító kuponnal, mely beváltható az alábbi vendégelőadásokra! A kedvezmény csak személyes jegyvásárlás esetén érhető el a jegyirodánkban.

5. VONÓSNÉGYES/CONCERTO

BEBÚJÓS

 

  • Bemutató időpontja: 2018. 03. 08.
  • Műfaj: kosztümös road movie
Jegyrendelés

Időpontok:

Szereplők, közreműködők

Megosztás

REPERTOÁR