A te országod

Szerző: Tar Sándor–Keresztury Tibor

Repertoár

Ismertető A te országod

A Forte Társulat vendégelőadása. Díjak: Legjobb rendező díja – Horváth Csaba, POSZT, Pécs - 2016; Közönségdíj, THEALTER, Szeged – 2016

Tar Sándor novelláiból írta és színpadra alkalmazta: Keresztury Tibor.

„Ő még tudja, mitől lesz hirtelen csend a kocsmában” – írta róla Bodor Ádám, s valóban: a tragikus sorsú Tar Sándor a magyar mélyvilág leghitelesebb ismerője. Hősei a történelem számkivetettjei: a megalázott, megnyomorított, a térkép szélére, a társadalom peremére szorított kisemberek, akiknek sosem osztanak lapot. Lenézett melósok, akik egész életükben építették, úgymond, a szocializmust, hogy aztán magukra maradjanak, s a rendszerváltásba végképp belerokkanjanak, belehaljanak.

Ebbe a vigasztalan, egyszerre drámai és abszurd történetbe enged betekintést nagy empátiával és rengeteg humorral a vesztesek nyelvét úgyszintén jól beszélő Keresztury Tibor darabja. A brutálisan nyers, realisztikus eseményeket költői víziókká oldó előadás a Forte Társulat már megszokott kreatív energiája és radikális színpadi eszköztára révén olyan erővel rántja be a nézőt a mindenkori alullévők világába, hogy hatása alól egykönnyen aligha szabadulhatunk.

Farkas Ferenc Öt kis gyermekkar Kassák Lajos verseire című gyűjteményéből a Vadászó csiga és a Harangoznak című kórusművek az örökös hozzájárulásával hangoznak el az előadásban.

Bemutató dátuma: 2015. december 16. 20.00 – Trafó Kortárs Művészetek Háza

Támogatók: NKA, EMMI, EMET, Trafó Kortárs Művészetek Háza

Külföldi vendégszereplések:

2016 – TESZT, Temesvár (Románia)

2016 – International Theater Festival MOT, Skopje (Macedónia)

2016 – Desiré Fesztivál, Szabadka (Szerbia)

További részletek az előadásról: ITT

  • Bemutató időpontja: 2015. 12. 16.
Jegyrendelés

Időpontok:

Szereplők, közreműködők

Megosztás

REPERTOÁR