Ismerd meg és örökítsd meg Jézus Krisztus példamutató életét!

2019. 11. 15.

A VIII. Újszövetség Maratonhoz kapcsolódóan a Vörösmarty Színház rajzpályázatot hirdet általános és középiskolás diákok számára. Advent első vasárnapján, december 1-én a színház nagyszínpadán az Újszövetség Maraton felolvasóinak köszönhetően közösen ismerhetjük meg az Evangéliumokból Jézus Krisztus példamutató életét, amelyet pedig egy óriás vetítővásznon rajzok illusztrálnak.

Ragadj ceruzát, ecsetet vagy krétát, vagy egeret s miután megismerted Jézus Krisztus életútját, alkoss, hogy a Te műved jelenhessen meg december 1-én, a VIII. Újszövetség Maraton felolvasói mögötti vásznon!

Nem baj, ha nem tudsz könnyen dönteni, hiszen az alábbiakban felsorolt témák közül bármennyit papírra vethetsz egyedül, vagy osztálytársaiddal, barátaiddal együtt!

Jézus Krisztus életének főbb pillanatai

1. Jézus Krisztus születése
2. Jézus megkeresztelkedése
3. Jézus megkísértése
4. Jézus megtisztítja a templomot
5. Jézus meggyógyítja a bénát
6. Hegyi beszéd
7. Jézus a tengeren jár
8. Jézus megáldja a gyermekeket
9. Lázár feltámasztása
10. Az utolsó vacsora
11. Jézus elfogatása
12. Jézus megfeszítése
13. Feltámadott Jézus - az üres sír

A pályaművek formai követelményei:

Rajzodat vagy fotómontázsodat A/3 (!) méretű papírra készítsd el tetszőleges technikával (például vízfestékkel, temperával, zsírkrétával, filctollal, színes ceruzával vagy digitális technikával), és ne felejtsd el a hátoldalára jól olvashatóan felírni az alábbi fontos információkat:

A rajzok beérkezésének határideje: 2019. november 27. szerda, 10 óra (Ezen időpont után nevezéseket már nem fogadunk.)

A pályázatok benyújtásának módja: a rajzokat a Vörösmarty Színház portáján (8000 Székesfehérvár, Fő utca 8.) adhatjátok le személyesen vagy postán. További információ a strategia@vorosmartyszinhaz.hu e-mail címen kérhető.

A nevezés ingyenes.
A bírálat módja: A beérkező pályaműveket egy öttagú zsűri bírálja el.


Díjak:

Az egyes témákhoz érkezett legjobb alkotások fogják illusztrálni a VIII. Újszövetség Maratonon elhangzott szent szövegeket. A beérkezett többi pályamunka pedig kiállításra kerül a Vörösmarty Színház aulájában, amelyet 2020. január 6-ig nyitvatartási időben meg lehet tekinteni.

A zsűri véleménye alapján a legjobb alkotásokat A Pál utcai fiúkra szóló színházbelépőkkel és további ajándékokkal jutalmazzuk.

A pályázatra beérkezett összes rajzot feltesszük a színház hivatalos Facebook oldalára is (facebook.com/vorosmartyszinhaz) a „VIII. Újszövetség Maraton - rajzpályázat” albumba.


Egyéb feltételek és információk: