Nagyváradra megyünk A Pál utcai fiúkkal

2019. 05. 09.

Az utóbbi idők legsikeresebb magyar musicaljével, Dés László, Geszti Péter és Grecső Krisztián szerzeményével, a Molnár Ferenc regényéből készült A Pál utcai fiúk című előadással megyünk Nagyváradra a május 5–19. közt zajló Festum Varadinum rendezvénysorozatra.

A nagyszabású produkciót május 12-én, este nyolctól láthatja a közönség a Nagyváradi Vár kertjében felállított nagyszínpadon. A musical 2016-os bemutatója óta valóságosan berobbant a magyar színházi köztudatba – ami nem is csoda, hiszen Molnár Ferenc regénye minden korosztály számára ugyanazt jelenti. Grund, gittegylet, einstand – ki ne ismerné ezeket a fogalmakat? Ki ne tudná, ki az a NEMECSEK ERNŐ – így, csupa nagybetűvel!

Molnár Ferenc szívbemarkoló regényéből Grecsó Krisztián készített új színpadi változatot, a dalok a Dés−Geszti szerzőpáros remekművei. A Pál utcai fiúk a sajátunk, egy olyan érzékeny történet, melynek zenés változata tartalmas kikapcsolódást ígér az egész családnak, hiszen a fiatalokat és a felnőtteket is egyaránt megszólítja és magával ragadja. Teátrumunk grandiózus produkciójában csaknem harminc színművész, köztük a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem fiatal tehetségei működnek közre.

Az ingyenes előadásra a Minden Magyar Majálisa program keretében kerül sor.