Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Hétköznapi titkok2017. 02. 27.

Két nő. Két férfi. Monológok sorozata követi egymást – magukról vagy egymásról beszélnek? Vajon illúzió a boldogság, az emlékezés, a szerelem? Hamarosan Illúziók-bemutató, Hirtling István mesélt a darabról.

Tovább olvasom

Jászai Marira emlékeztünk2017. 02. 24.

Ászár híres szülötte, Jászai Mari, az egyik legnagyobb magyar színésznő 1850. február 24-én született. Ebből az alkalomból szülőházánál tartottak ünnepséget, ahol Jászai Mari-díjas színművészek olvastak fel, köztük társulatunk tagja, Gáspár Sándor is.

Tovább olvasom

Testet öltött illúziók2017. 02. 22.

Bő egy hét múlva mutatjuk be a Rózsavölgyi Szalonban az Illúziókat. Ivan Viripajev kortárs orosz szerző darabja fanyar humorral, egyszerre kacagtató és melankolikus hangvételével beszél két férfi és két nő drámai felismeréseiről. Az előadás rendezőjét, Hargitai Ivánt kérdeztük.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Magyar Filmhét a színészeinkkel2017. 02. 21.

A 3. Magyar Filmhét programja idén Székesfehérváron, a Barátság moziban is látható lesz. Színészeink közül Tóth Ildikó, Törőcsik Franciska, Cserhalmi György, Lábodi Ádám és Horváth Csaba tánctagozat-vezető is játszik a műsorra tűzött filmekben. Erről tartottunk ma a Barátság mozival közös sajtótájékoztatót.

Tovább olvasom

Nagy négyes barátság2017. 02. 17.

Javában próbál az Illúziók csapata: Ivan Viripajev kortárs orosz szerző darabját Hargitai Iván állítja színpadra négy kiváló színésszel. A Rózsavölgyi Szalonnal közös előadásban két házaspár groteszk humorral megírt történetét ismerhetjük meg. A darabról Debreczeny Csaba mesélt.

Tovább olvasom

Egy pillanatnyi fényár2017. 02. 15.

Következő nagyszínházi bemutatónk, a Carmen egyik jellegzetességét az a kivételes helyzet adja, hogy a mű írója nyomon követi a próbafolyamatot, mi több, pluszjelenetekkel és -árnyalatokkal bővíti a művet. Márton Lászlót kérdeztük a darabról, a szerző és hős viszonyáról, és arról, hogyan fogadta Horváth Csaba rendező kéréseit.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

„Színházat nem lehet egyedül csinálni”2017. 02. 09.

A Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának másodéves színészhallgatói számára február elején több sikeres vizsgával zárult a félév. A színházunkban gyakorlati képzésben részesülő hallgatók osztályfőnökét, társulatunk tagját, Cserhalmi Györgyöt kérdeztük a színészmesterség-oktatás technikáiról, módszereiről, az elmúlt félév célkitűzéseiről.

Tovább olvasom

Márton László, a Carmen írója2017. 02. 02.

Márton László számos regény, novella és dráma szerzője, ugyanakkor sok műfordítás fűződik a nevéhez. A Carmen c. színdarabját 1990-ben mutatták be először Szolnokon, Szikora János rendezésében. Most a Vörösmarty Színházban Horváth Csaba viszi színre ezt a szenvedélyes történetet, a próbafolyamat külön érdekessége, hogy az író nyomon követi majd.

Tovább olvasom

Feszültségi bogarak2017. 01. 31.

Honlapunkon, a Facebook-oldalunkat hirdető fejléc alatt felhívtuk kedves nézőink figyelmét arra, hogy jó tollú írókat keresünk, akik szívesen megosztják velünk gondolataikat a látott előadásokról. Ma megérkezett az első írás: Szabó Eszter küldte, aki nemcsak régóta hűséges nézőnk, hanem igen jól forgatja a tollát is. A Gáspár Sándorral készített izgalmas interjúját közöljük.

Tovább olvasom