Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Az ismeretlen Musil – ősbemutatóra készülünk2016. 04. 13.

A Vörösmarty Színház a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében mutatja be Robert Musil A rajongók című színművét. A fehérvári teátrum igazgatójával, az előadás rendezőjével, Szikora Jánossal beszélgettünk Musil ismeretlen remekművéről, a darab okozta kihívásokról és a megvalósítás örömeiről.

Tovább olvasom

"Elmélkednek és közben elfelejtenek élni"2016. 04. 13.

A Vörösmarty Színház a Budapesti Tavaszi Fesztivállal közösen ősbemutatóra készül: Robert Musil A rajongók című színművét Szikora János rendezi. A főszereplő Thomast megformáló Lábodi Ádámmal beszélgettünk a készülő előadásról.

Tovább olvasom

Egy ismeretlen remekmű ősbemutatója2016. 04. 12.

A Vörösmarty Színház kávézójában 2016. április 12-én, kedden délelőtt sajtótájékoztatót tartott dr. Szikora János, Bán Teodóra és Zoób Kati a Budapesti Tavaszi Fesztivállal közös magyarországi ősbemutató, Robert Musil A rajongók című előadás kapcsán.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Gáspár Sándor születésnapjára2016. 04. 09.

Ma ünnepli 60. születésnapját Gáspár Sándor, Jászai Mari- és Kossuth-díjas, Érdemes Művész, társulatunk tagja. 

Tovább olvasom

Képekké vált magány2016. 04. 05.

Szombaton, az autizmus világnapján kékbe borult a belváros: rendezvénysorozattal hívták fel a figyelmet a szervezők az autizmussal élőkre és családjaikra. A Vörösmarty Színház Blaskó Bence Képekké vált magány című kiállítás-megnyitójával csatlakozott a rendezvényekhez.

Tovább olvasom

"Mennyire hagyjuk magunkat kiszolgáltatni?"2016. 04. 02.

Szombat este mutattuk be a Száll a kakukk fészkére című drámai komédiát Horváth Csaba rendezésében. A McMurphyt megformáló Sághy Tamással beszélgettünk.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

"Ez egy rapszódia"2016. 03. 31.

Ökrös Csaba, akit elsősorban kiváló népzenészként ismerünk, zeneszerzőként is igen aktív, Horváth Csabával nem először dolgozik együtt. A Száll a kakukk fészkére című előadásban acapella, azaz hangszeres kíséret nélküli, tisztán vokális előadásmódban fognak a dallamok megszólalni. Ökrös Csabát a premier előtt álló produkció zenei világáról kérdeztük.

Tovább olvasom

Ragyogjon kékben - autizmus világnapja2016. 03. 29.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete április 2-át az Autizmus Világnapjának nyilvánította. Ez alkalomból Székesfehérvár több programmal is készül, melyhez színházunk is csatlakozik Blaskó Bence Képekké vált magány című kiállítás-megnyitójával. Március 29-én sajtótájékoztató keretében beszéltek a szervezők a programsorozat fontosságáról. 

Tovább olvasom

Színházi világnapi üzenet2016. 03. 27.

Az idei Színházi Világnap alkalmából Anatolij Vasziljev színházi rendező, színházelméleti gondolkodó, színházi pedagógus üzent.

1962 óta ünnepeljük a Színházi Világnapot. A Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) minden évben a színházi világ egy jelentős személyiségét kéri fel, hogy fogalmazza meg üzenetét a művészek és a közönség számára. LegelőszörJean Cocteau szövege hangzott el több mint húsz ország színpadán. Idén Anatolij Vasziljev fogalmazta meg gondolatait. 

Tovább olvasom