Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

A testőr Székesfehérváron2017. 03. 08.

Ma este a Vígszínház társulatát látjuk vendégül A testőr c. előadással, Eszenyi Enikő, Stohl András és Kern András főszereplésével. A darab sziporkázó komédia a legsikeresebb magyar drámaírótól, Molnár Ferenctől.

Tovább olvasom

Mennyire figyelünk egymásra?2017. 03. 07.

Március 3-án mutattuk be a Rózsavölgyi Szalonban Ivan Viripajev kortárs orosz szerző Illúziók c. művét, a Kozák András Stúdióban március 11-én, szombaton lesz a premier. Varga Mária mesélt a szerepéről, a történetről, a próbafolyamatról.

Tovább olvasom

Carmen, a világító test2017. 03. 03.

Március 4-én, szombaton mutatjuk be Márton László Carmen c. darabját Horváth Csaba rendezésében, Petrik Andreával és Krisztik Csabával a főszerepben. A szenvedélyes, magával ragadó történetről Horváth Csabát kérdeztük, aki egy monumentális díszletben, nagy létszámú csapattal állítja színpadra a művet.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Hirtling Istváné az Aranyalma-díj2017. 03. 01.

A Fejér Megyei Hírlap tizenharmadik alkalommal kérte olvasóit, hogy döntsék el, ki legyen Az év színésze a Vörösmarty Színházban nyújtott teljesítménye alapján. Hétfőn lezárult a szavazás: az Aranyalma-díjat idén Hirtling István kapja.

Tovább olvasom

Nem csereszabatosak a mondatok2017. 03. 01.

A Vörösmarty Színház irodalmi szalont indított Írók reflektorfényben címmel, amelynek első vendége Háy János író, költő, drámaíró volt tegnap délután. A Herner Ferike faterja szerzőjéről megtudtuk, hogy valójában régész szeretett volna lenni, jobb kézzel ír, de bal kézzel fest, rajzol – és még sok más érdekességet is elmesélt.

Tovább olvasom

Vágyak beteljesítése2017. 02. 28.

Ma délelőtt olvasópróbázott az Európa, édes hazám alkotócsapata. Tömöry Péter darabját Szabó K. István rendező állítja színpadra, a bemutató április 7-én lesz a Pelikán Kamaraszínházban.

Tovább olvasom

Hétköznapi titkok2017. 02. 27.

Két nő. Két férfi. Monológok sorozata követi egymást – magukról vagy egymásról beszélnek? Vajon illúzió a boldogság, az emlékezés, a szerelem? Hamarosan Illúziók-bemutató, Hirtling István mesélt a darabról.

Tovább olvasom

Jászai Marira emlékeztünk2017. 02. 24.

Ászár híres szülötte, Jászai Mari, az egyik legnagyobb magyar színésznő 1850. február 24-én született. Ebből az alkalomból szülőházánál tartottak ünnepséget, ahol Jászai Mari-díjas színművészek olvastak fel, köztük társulatunk tagja, Gáspár Sándor is.

Tovább olvasom

Testet öltött illúziók2017. 02. 22.

Bő egy hét múlva mutatjuk be a Rózsavölgyi Szalonban az Illúziókat. Ivan Viripajev kortárs orosz szerző darabja fanyar humorral, egyszerre kacagtató és melankolikus hangvételével beszél két férfi és két nő drámai felismeréseiről. Az előadás rendezőjét, Hargitai Ivánt kérdeztük.

Tovább olvasom