Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Az Írók színháza2017. 04. 24.

Április 20. és 23. között 24. alkalommal rendezték meg a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, amely a nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma – a tavalyi évhez hasonlóan idén is jelen volt a fesztiválon a székesfehérvári Vörösmarty Színház.

Tovább olvasom

Műsorváltozás2017. 04. 21.

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy az idei évadra meghirdetett Doktor Proktor és a Holdkaméleonok c. gyerekelőadás helyett A csúnya kacsa c. mesejátékot tűzzük műsorra. A darabcsere a Frakk, Lúdas Matyi, Mekk Elek, Misi Mókus, Süsü és Szaffi bérleteseket érinti.

Tovább olvasom

Esterházy, akinek mindene a nyelv2017. 04. 20.

Április 19-én az Írók reflektorfényben c. sorozatunk vendége volt Radnóti Zsuzsa Kossuth- és Jászai Mari-díjas dramaturg, az MTA Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja. Radnóti Zsuzsával Perczel Enikő dramaturg és Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója beszélgetett. Az est egyik különlegességét az adta, hogy Esterházy Péter Mercedes Benz c. drámájából olvastak fel részleteket színészeink.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Közlemény2017. 04. 13.

Színházunk művésze, Cserhalmi György, az elmúlt időszakban súlyos térdműtéten esett át, de sajnos a beavatkozás után egy komoly gerincprobléma is felmerült, így orvosai az azonnali műtét mellett döntöttek. Szikora János igazgató közleménye. 

Tovább olvasom

Válogatott vendégjátékok2017. 04. 11.

Májusban több, szakmailag elismert előadást lát vendégül a Vörösmarty Színház: a HHH angyalok kara az Utcaszínházi Alkotóközösség vendégjátéka lesz; a Fehérvárra visszatérő Forte Társulattól a POSZT-díjas A te országod c. Horváth Csaba-rendezés lesz látható, a budapesti Nemzeti Színház pedig a Részegek c. Ivan Viripajev-darabbal vendégszerepel nálunk.

Tovább olvasom

Bemutató Aradon2017. 04. 10.

Pénteken magyarországi ősbemutató volt a Pelikán Kamaraszínházban: Tömöry Péter kortárs író, műfordító, dramaturg és rendező Európa, édes hazám című színművét Szabó K. István rendezte, az Aradi Kamaraszínházzal koprodukcióban készült. Az előadás ma este Aradon debütál!

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Ma este Pletykák-premier!2017. 04. 08.

Egy elegáns New York-i házban a házigazdát rejtélyes módon baleset éri. A partira érkező négy házaspár semmit sem ért az egészből, de lassan pletykálni kezdenek az esetről. A pletyka nő, dagad, a kiérkező rendőrségnek már egy képtelen, hihetetlen történetet adnak elő, amely nem áll távol a valóságtól… Ma este premier! 

Tovább olvasom

Pletykálkodunk2017. 04. 05.

Az idei évadunk utolsó nagyszínpadi bemutatója bohózat a javából: Neil Simon, minden idők egyik legsikeresebb forgatókönyv- és drámaírójának darabját, a Pletykákat mutatja be a Vörösmarty Színház társulata.

Tovább olvasom

Magyarországi ősbemutató a Pelikánban2017. 04. 03.

A Pelikán Kamaraszínházban pénteken magyarországi ősbemutató lesz: Tömöry Péter kortárs író, műfordító, dramaturg és rendező Európa, édes hazám című színművét Szabó K. István állítja színpadra, az előadás az Aradi Kamaraszínházzal koprodukcióban készül.

Tovább olvasom