Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Koprodukcióban az Operával: Az aranyműves boltja2019. 04. 18.

Új szezonjával a Magyar Állami Operaház most felvezet egy, a világ számára oly fontos eseményt: a 2020-ban Budapesten rendezett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus monumentális előhangjaként Keresztény Évadot hirdet, amelyhez rendezőink három darab megvalósításával csatlakoznak.

Tovább olvasom

MET: az SZFE II. éves drámainstruktor osztálya a Pelikán-díjas2019. 04. 14.

Gálaműsorral ért véget az idei MET, azaz a Művészeti Egyetemek Találkozója teátrumunkban. 2019-ben a Színház- és Filmművészeti Egyetem II. éves drámainstruktor osztálya vehette át a város által alapított Pelikán-díjat.

Tovább olvasom

Mercedes Benz premier az Esterházy családdal2019. 04. 14.

Április 13-án magyarországi ősbemutató keretében bemutattuk Esterházy Péter utolsó drámáját, a Mercedes Benzet Szikora János rendezésében. A történelmi revüt az Esterházy család tagjai mellett Presser Gábor zeneszerző is megtekintette.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Ma este Mercedes Benz premier!2019. 04. 13.

Magyarországi ősbemutató keretében ma este Esterházy Péter történelmi revüjét, a Mercedes Benzt mutatjuk be Szikora János rendezésében. Esterházy Péter utolsó darabját a Szlovák Nemzeti Színház felkérésére írta, 2017. január 7-én mutatták be Pozsonyban a rendező, Roman Polák, valamint a dramaturg, Peter Kováč kérései szerint átalakított szöveggel. 

Tovább olvasom

Elstartolt a MET2019. 04. 12.

Mostantól három napon át közel kétszáz művészeti egyetemista lakja be a Vörösmarty Színház épületeit. Április 12−14. között teátrumunk már második alkalommal rendezi meg a Művészeti Egyetemek Találkozóját.

Tovább olvasom

Ingyenes programokkal vár mindenkit a MET2019. 04. 11.

Idén április 12. és 14. között rendezzük meg teátrumunkban a Művészeti Egyetemek Találkozóját, ahol nem csak színészekkel, hanem táncosokkal, zenészekkel, valamint képzőművészekkel és munkáikkal is találkozhatnak az érdeklődők. Fellép a Bekvart, az OUD, a FAQ és a Pink Mojos and the Fuckfaces zenekar is.

Tovább olvasom

Mercedes Benz - Újabb ősbemutató teátrumunkban2019. 04. 10.

Magyarországon a Vörösmarty Színházban kerül először színpadra a 2016-ban elhunyt Kossuth-díjas magyar író és publicista, Esterházy Péter egyik utolsó színműve a Mercedes Benz. Szikora János rendezte darab főszerepében Sághy Tamást, Andrássy Mátét, Tűzkő Sándort, valamint vendégművészként a Vígszínház társulatának tagját, Seress Zoltánt láthatja a közönség. 

Tovább olvasom

Japán magyarországi nagykövete a Kafka a tengerparton előadásán2019. 04. 06.

Teátrumunk Japán és Magyarország diplomáciai kapcsolatfelvételének 150. évfordulójához kapcsolódva Murakami Haruki mágikus történetét, a Kafka a tengerparton c. regény színpadi adaptációját mutatta be nagy sikerrel a Nemzeti Színházban 2019. április 5-én. 

Tovább olvasom

Szétbombázva premier a Pelikán Kamaraszínházban!2019. 04. 04.

Április 4-én este, a Pelikán Kamaraszínház újabb premiernek ad otthont, Sarah Kane: Szétbombázva c. drámáját Derzsi János rendezésében láthatja a közönség. A három szerepet Kerkay Rita, Kricsár Kamill és Benkő-Kovács Gergő játssza. 

Tovább olvasom