Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Vörösmarty Szalon és díjátadó a költő születésének 118. évfordulóján2018. 12. 18.

Vörösmarty Mihály születésének 118. évfordulóján hagyományos műsoros vacsoraestjét rendezte meg a Vörösmarty Társaság a Vörösmarty Színházban. Az esten adták át a Vörösmarty Kancsó elismerést is, amelyet idén Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere és Vakler Lajos újságíró vehetett át. A vacsora előtt a résztvevők összeállítást hallhattak a Vörösmarty Társaság költőinek műveiből Varga Lili és Kricsár Kamill előadásában.

Tovább olvasom

Bajkó György műszaki vezető Magyar Teátrum Díjban részesült2018. 12. 11.

Átadták a színházi háttér- és kiszolgálószakmák művelőit elismerő Magyar Teátrum Díjakat hétfőn este a Nemzeti Színházban. A 2010-ben alapított elismerésben idén műszaki vezetőnk Bajkó György is részesült. Gratulálunk!

Tovább olvasom

Március 30-ig lehet még pártolójegyet váltani!2018. 12. 10.

A Pelikán udvar bejárata napjainkban korántsem annyira tiszteletet parancsoló, mint amilyen volt néhány évvel, évtizeddel ezelőtt, pedig a boltív mögött maga a fehérvári színjátszás történelme bújik meg. Pontosan 200 évvel ezelőtt a Pelikán Fogadó Színházterme adott otthont ugyanis az akkor frissen alakult Székesfehérvári Nemzeti Játék Színi Társulatnak. Teátrumunkban erre az évfordulóra emlékeztünk december 7-én, a gálaestre szóló pártolójegyek eladásából befolyt összeget pedig a Kossuth utcai kapu felújítására fordítjuk.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Rejtő Jenő-kabaré is lesz a Pelikán udvar kapujának gálaestjén2018. 12. 07.

Színdarabok 200 éve címmel gálaestet ad péntek este 19 órától teátrumunk társulata a kőszínház nagyszínpadán. Az eseményre korlátozott számban még válthatóak pártolójegyek!

Tovább olvasom

Gálaest a Vörösmarty Színházban december 7-én2018. 12. 05.

Kétszáz évvel ezelőtt 1818-ban, a megalakult Székesfehérvári Nemzeti Játék Színi Társulatnak a Pelikán fogadó színházterme adott otthont. Ezzel a cselekedettel városunk az országban elsőként támogatta a magyar nyelvű színjátszást. Az évfordulót szeretnénk azzal is megünnepelni, hogy a belváros szívében található Pelikán Udvar bejárati kapuját színháztörténeti múltjához méltóan felújítjuk. 

Tovább olvasom

Akadálymentesített előadások a 18/19-es évadban is!2018. 12. 04.

December 3-a a Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapja, így az idei évadban a Chicago, a Black Comedy és a 80 nap alatt a föld körül című előadásokat fogjuk teljeskörűen akadálymentesíteni, hogy a fogyatékkal élők számára is megnyíljon egy olyan világ, amely eddig zárt volt előttük.

Tovább olvasom

Közel 130-an olvasták a Bibliát a VII. Újszövetség Maratonon2018. 12. 03.

Hagyomány, hogy a karácsonyi készülődés jegyében Újszövetség Maratont rendezünk. Idén december 2-án, advent első vasárnapján reggel kilenc órától egészen este tíz óráig mintegy százharmincan olvasták az ötpercesre tagolt Biblia részleteket a színpadon.

Tovább olvasom

Sikeres színháztörténeti vállalkozás2018. 12. 02.

"Büszke lehet az a város, amelynek színházi társulata képes csak saját rendezői, színészei által olyan nívós formában színpadra vinni Madách Imre: Az ember tragédiáját, ahogy azt a Vörösmarty Színház tette." - szólt elismerően színháztörténeti vállalkozásunkról Dr. Cser-Palkovics András polgármester. A színjátékot társulatunk teljes közreműködésével mutattuk be december 1-én.

Tovább olvasom

Meggyújtottuk adventi koszorúnk első gyertyáját2018. 12. 01.

Immáron hetedik alkalommal állítottunk adventi koszorút aulánkban, amelynek első gyertyáját az Újszövetség Maraton kezdete előtti estén gyújtotta meg Szikora János mellett Spányi Antal katolikus püspök, Bencze András evangélikus lelkész, Cser-Palkovics András polgármester és Berze János, a Székesfehérvári Református Egyházközség lelkészi elnöke.

Tovább olvasom