Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Perelj, Uram! interaktívan - diákoknak2019. 02. 21.

A Bánk Bán feldolgozását követően Beavató bérletsorozatunk a Perelj, Uram! c. történelmi drámánk feldolgozásával folytatódott Dr. Demeter Zsófia történész és Dr. Szikora János rendező előadásában.

Tovább olvasom

Premier napok teátrumunkban2019. 02. 19.

Egy héten belül két darab premierje is következik a Vörösmarty Színházban. Lendvai Zoltán a 80 nap alatt a Föld körül “csehszlovák” átdolgozását február 23-án mutatjuk be, március 1-jén pedig a Vágy nevű villamos című színmű premierje következik művészeti vezetőnk, Bagó Bertalan rendezésében.

Tovább olvasom

Boszorkányos esték teátrumunkban Gáspár Sándorral2019. 02. 12.

Február 12-én és 13-án este a Játékszín vendégjátékaként Az eastwicki boszorkányok című előadás érkezik színházunkba művészeti vezetőnk, Bagó Bertalan rendezésében.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Vidám kavalkád végtelen lehetőséggel2019. 02. 04.

A Black Comedy nagyszínpados premierjét máris egy újabb követi teátrumunkban: Lendvai Zoltán a 80 nap alatt a Föld körül “csehszlovák” átdolgozását állítja színpadra február 23-án. A próba folyamat elején beszélgettünk Lendvai Zoltán rendezővel a darabban rejlő lehetőségekről és kihívásokról.

Tovább olvasom

A Beavató bérlet idei évada a Bánk bánnal indult2019. 01. 31.

Az előző években rendkívül sikeres Beavató bérletsorozatot ismét útjára indítottuk. Interaktív irodalomóránk első állomásán Hargitai Iván prózai tagozatvezetőnk a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium színésznövendékeinek segítségével a Bánk bánt dolgozta fel a diákoknak.

Tovább olvasom

"Ha a szíved és a lelked ott van a szerepben, akkor csak jó lehet!"2019. 01. 29.

Keller János 18 évvel ezelőtt lépte át a Pelikán Udvar kapuját, és lett tagja a Vörösmarty Színháznak. Önálló estjén - amint azt megosztotta a közönséggel - egy szeretetteljes, nagy színészi egyéniségekkel  rendelkező csapatba érkezett. 

Tovább olvasom

Verskoncerttel ünnepelte Székesfehérvár a Magyar Kultúra Napját2019. 01. 23.

Magyar költők megzenésített verseiből összeállított, különleges verskoncerttel ünnepelték a magyar kultúra napját kedden este a Vörösmarty Színházban, napjaink egyik legnépszerűbb előadóművésze, Szirtes Edina Mókus közreműködésével. Hagyományosan ezen az alkalmon adják át minden évben a “Pro Cultura Albae Regiae” díjat. Idén Komlósi József könyvtáros, intézményvezető vette át a város egyik legjelesebb elismerését.

Tovább olvasom

Már készül A Vágy nevű villamos2019. 01. 21.

Az olvasópróbával megkezdődött a felkészülés A Vágy nevű villamos színmű március 1-jei bemutatójára a Vörösmarty Színház Kozák András Stúdiójában. Bagó Bertalan rendezése Tennessee Williams egyik legismertebb, legsikeresebb drámáján, A vágy villamosán alapul.

Tovább olvasom

Váradi Eszter Sára: Nagyon szerethető előadás lett a Chicago2019. 01. 18.

A Vörösmarty Színház művésznője, Váradi Eszter Sára sok izgalmas feladatot kapott a 2018/2019-es évad első felében. A Chicago c. sikerprodukcióval indította a munkát ősszel, ezután következett női főszereplőként a Jövőre veled ugyanitt 2, majd Az ember tragédiája előadásban remekelt a teljes társulattal közösen, jelenleg pedig Mohácsi János rendezésében a Black Comedy c. bohózatban látható.

Tovább olvasom