Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Olvasópróbával kezdődött a felkészülés Az ember tragédiájára2018. 10. 16.

Az ember tragédiája 1. címmel mutatjuk be december 1-jén Madách Imre drámai költeményét, amelyet művészeti vezetőink, Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba és Szikora János igazgató közösen állítanak színpadra.

Tovább olvasom

Chicago közelebb van, mint gondolná!2018. 10. 15.

A Vörösmarty Színház 2018/19-es évadának első nagyszínpadi bemutatója John Kander − Fred Ebb − Bob Fosse: Chicago című musicalje, amelyet Horváth Csaba állít színpadra. A Chicago méltán világhírű musical, közel negyven éve folyamatosan műsoron van szerte a világon. A darab sikerének titkairól beszélgettünk a próbák közepette a Roxie Hartot játszó Kiss Diána Magdolnával és riválisával, a férjgyilkosok királynőjeként a Velma Kellyt alakító Varga Gabriellával.

Tovább olvasom

Különleges köntösben Az ember tragédiája: 15 szín – 4 rendező2018. 10. 08.

Székesfehérváron 200 évvel ezelőtt kezdődött a magyar nyelvű színjátszás hivatalos pártolása. Ennek tiszteletére a Vörösmarty Színház december első hétvégéjén mutatja be Madách Imre örökérvényű remekművét, Az ember tragédiája 1. címmel.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Perelj, uram! premier az aradi vértanúk emléknapján2018. 10. 05.

Magyarországi ősbemutatóra készül a Vörösmarty Színház, október 6-án a kőszínházban Szikora János rendezésében egy különleges történelmi dráma kerül színpadra: Sobor Antal Perelj, Uram! című darabja, amelynek színházi adaptációját Román Károly készítette elő.

Tovább olvasom

Rendhagyó kezdeményezés: Egy este - két előadás2018. 10. 04.

Október 6-a különleges este lesz a Vörösmarty Színház életében, hiszen egyszerre két, egyfelvonásos darabot mutatunk be a Pelikán Kamaraszínházban: Az arab éjszaka, valamint a Caligula darabját Widder Kristóf és Nagy Péter István állítja színpadra.

Tovább olvasom

A Perelj, Uram! ősbemutatójára készülünk2018. 10. 01.

Ősbemutató van születőben a Vörösmarty Színházban. A Perelj, Uram! című darab a fehérvári Sobor Antal kisregényéből készül, a szintén fehérvári Román Károly színpadi átirata alapján. A rendező Szikora János, őt kérdezte a Fejér Megyei Hírlap.

Tovább olvasom

Chicago premier díjátadóval2018. 09. 23.

A Vörösmarty Színházban az idei színházi évadot indító premier előtt adta át Cser-Palkovics András polgármester a „Pro Theatro Civitatis Albae Regalis” díjat. A Székesfehérvár Önkormányzata által alapított elismerést a Vörösmarty Színházban a kollégákért és a közönségért, valamint a tehetséggondozásban végzett munkájának, a beavató színházi foglalkozások megszervezésének elismeréseként Láposi Réka vehette át.

Tovább olvasom

Szenvedély, manipuláció, hírnév, CHICAGO2018. 09. 20.

Az idei évadunk első nagyszínpadi bemutatója John Kander − Fred Ebb − Bob Fosse: Chicago című musicalje, amelyet Horváth Csaba állít színpadra szeptember 22-én.

Tovább olvasom

Az Odüsszeia 2019 feliratot formálták meg diákok2018. 09. 19.

A mostani évadban Homérosz kultikus művét, az Odüsszeiát fogják bemutatni a megye diákszínjátszói. A projektindítón 12 általános- és középiskola több mint 100 diákja formálta meg az előadás címét.

Tovább olvasom