Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Írók reflektorfényben2017. 10. 17.

A 2017/18-as évad első irodalmi eseményeként a Vörösmarty Társaság íróit-költőit láttuk vendégül Irodalmi Szalonunkban október 16-án, hétfőn délután, telt ház előtt. A verseket színészeink közvetítették, Cserta Gábor pedig zenéjével emelte az est fényét.

Tovább olvasom

Új bemutatók a láthatáron2017. 10. 13.

Zajlik az élet a Vörösmarty Színházban: három előadás próbafolyamata vette kezdetét, amelyből kettő – a Jövőre veled ugyanitt és az Isten pénze – a veszprémi Petőfi Színházzal koprodukcióban készül Hargitai Iván rendezésében. A Jóembert keresünk csapata is elkezdte a próbákat, a Brecht-művet Bagó Bertalan állítja színpadra.

Tovább olvasom

Interaktív mesejáték a Pelikánban2017. 10. 12.

Ma délelőtt mutattuk be a Pelikán Kamraszínházban A kerek kő c. interaktív mesejátékot Tűzkő Sándor és felesége, Nyáry Bernadett előadásában. A színész házaspár több éve játssza nagy sikerrel az előadást, sok helyen megfordultak már vele, az idei évadunkban a székesfehérvári gyerekek is megismerhetik.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

A Vörösmarty Társaság lesz a vendégünk2017. 10. 12.

A 2017/18-as évad első irodalmi eseményeként a Vörösmarty Társaság íróit-költőit látja vendégül a Vörösmarty Irodalmi Szalon 2017. október 16-án 17 órai kezdettel. Mindenkit szeretettel várunk!

Tovább olvasom

Meseszerű történet létfilozófiai kérdésekkel2017. 10. 06.

Október 7-én a Pelikán Kamaraszínházban Georg Büchner Leonce és Léna c. kereséstörténete nyitja azon különleges előadások sorát, amelyek meghatároznák a Pelikán arculatát a jövőben – fiatal tehetségekkel, kísérletező, progresszív előadásokkal újulna meg a játszóhely. A premier előtt a darab rendezőjével, Kovács D. Dániellel beszélgettünk munkamódszerről, gyilkosos játékról és arról, miért jó rágózni próba alatt.

Tovább olvasom

A vidámságé lesz a főszerep2017. 10. 03.

Az őszi estéket érdemes a Vörösmarty Színházban tölteni, mert bármilyen idő legyen is kint, nálunk garantált a jó hangulat: az október-novemberi vígjátékainkat gyűjtöttük egy csokorba, nem érdemes lemaradni egyikről sem! Ugyanis lesz itt bohózat, vígjáték, zenés komédia, azaz szem nem maradhat szárazon – a nevetéstől.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Vígjáték? Szatíra? Kereséstörténet?2017. 10. 03.

Október 7-én a Pelikán Kamaraszínházban a Leonce és Léna c. darabot mutatjuk be Kovács D. Dániel rendezésében. Georg Büchner nagy hatású, halhatatlan művét érdemes időről időre felfedeznünk magunknak.

Tovább olvasom

Egyszer volt, hol nem volt2017. 09. 29.

Minden év szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján ünnepeljük a magyar népmese napját – ez alkalomból négy színészünk, Kerkay Rita, Kiss Diána Magdolna, Tóth Ildikó és Kelemen István olvastak fel a Felsővárosi Óvoda csoportjaiban péntek délelőtt.

Tovább olvasom

A Városházán köszöntötték színészeinket2017. 09. 25.

Kiváló színművészeket köszöntött dr. Cser-Palkovics András polgármester a Városházán. Váradi Eszter Sárának Elismerő Emlékérmet adott át a jubileumi huszadik évada kezdetén, valamint gratulált az országos szakmai díjakhoz Krisztik Csabának és Nagy Péternek. Az ünnepi találkozón részt vett dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója és a város alpolgármesterei.

 

Tovább olvasom