Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Adáshiba – Bemutató Gáspár Sándorral, Zsurzs Katival2022. 03. 31.

Szakonyi Károly nagy múltú színművét Bagó Bertalan rendezésében, koprodukcióban viszi színre a Játékszín és a székesfehérvári Vörösmarty Színház. Az olvasópróbát március 29-én a Játékszínben tartották, a premier Budapesten május 21-én, Székesfehérváron 28-án lesz.

Tovább olvasom

Peter Sellars színházi világnapi üzenete2022. 03. 27.

„Itt az idő, hogy elménket, érzékeinket, képzeletünket, a történelmünkről és a jövőnkről formált gondolatainkat megújítsuk” – hangsúlyozza Peter Sellars amerikai rendező a színházi világnapra megfogalmazott üzenetében, amelyet a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) felkérésére írt.

Tovább olvasom

Szombaton premier!2022. 03. 23.

Morális válság, bűnhődés-történet, bosszú, korrupció vagy a kapitalizmus kritikája? Dürrenmatt Az öreg hölgy látogatásában ezernyi kérdést tesz fel, társulatunk pedig az előadással ezekre válaszol, vagyis ha nem is ad, mert nem adhat pontos választ, gondolkodásra késztet.

Tovább olvasom

Budapesti vendégjátékok: Az ember tragédiája és a Trianon2022. 03. 18.

Az évtized legnagyobb színháztörténeti vállalkozását, Az ember tragédiája 2.0-át április 12-én a Nemzeti Színházban lehet megtekinteni, majd pedig a Trianon múltidézésének, zárt tárgyalásának lehetünk tanúi a József Attila Színházban április 26-án. Ha eddig kihagyták, most ne tegyék, ráadásul maszk nélkül élvezhetik!

Tovább olvasom

A tisztítótűz felé vezető út groteszkkel van kikövezve2022. 03. 17.

Májusban Az öreg hölgy ismét Székesfehérvárra látogat: Tóth Ildikóval és Gáspár Sándorral a főszerepben Bagó Bertalan rendezésében. A svájci mester a szimbólumok pazar játékával mutatja meg, hogy az ember természete nem változik, csak a technikai eszközök. Dürrenmatt remekművét 26-án mutatjuk be, most pedig Bagó Bercivel beszélgettünk.

Tovább olvasom

Szikora János tárlatvezetése a Nemzeti 20. születésnapján2022. 03. 16.

20 éve, március 15-én nyitotta meg kapuit a Nemzeti Színház Duna-parti épülete Az ember tragédiája című előadással Szikora János rendezésében. Ennek örömére születésnapi ünnepséget rendeztek, amelyen színházunk igazgatója egy kiállítás keretén belül mutatta be, hogyan is készült húsz éve a nyitóelőadás.

Tovább olvasom

Segítsünk együtt!2022. 03. 10.

Jótékonysági előadással és szállítással igyekszik színházunk segíteni az ukrajnai háború miatt bajbajutottakon. Április 9-én és 10-én A Padlás című előadásunk teljes jegybevételét Székesfehérvár adományszámlájára utaljuk, segítsünk tehát közösen!

Tovább olvasom

Hétvégén Az ember tragédiája az eSzínházon2022. 03. 09.

Március 11-13. között debütál az eSzínház műsorán Az ember tragédiája. Madách klasszikusát teljes társulatunk részvételével Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba és Szikora János rendezésében vittük színpadra, aztán a filmvászonra. Most online megnézhetik!

Tovább olvasom

Mosolyt csalt színművészünk a hölgyek arcára2022. 03. 08.

Zenés köszöntésre indult Keller János színművészünk nőnap alkalmából: a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény lakóit köszöntötte élőben tavaszi dalcsokrával.

Tovább olvasom