Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Ma este Pletykák-premier!2017. 04. 08.

Egy elegáns New York-i házban a házigazdát rejtélyes módon baleset éri. A partira érkező négy házaspár semmit sem ért az egészből, de lassan pletykálni kezdenek az esetről. A pletyka nő, dagad, a kiérkező rendőrségnek már egy képtelen, hihetetlen történetet adnak elő, amely nem áll távol a valóságtól… Ma este premier! 

Tovább olvasom

Pletykálkodunk2017. 04. 05.

Az idei évadunk utolsó nagyszínpadi bemutatója bohózat a javából: Neil Simon, minden idők egyik legsikeresebb forgatókönyv- és drámaírójának darabját, a Pletykákat mutatja be a Vörösmarty Színház társulata.

Tovább olvasom

Magyarországi ősbemutató a Pelikánban2017. 04. 03.

A Pelikán Kamaraszínházban pénteken magyarországi ősbemutató lesz: Tömöry Péter kortárs író, műfordító, dramaturg és rendező Európa, édes hazám című színművét Szabó K. István állítja színpadra, az előadás az Aradi Kamaraszínházzal koprodukcióban készül.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Lúdas Matyi a színen2017. 03. 30.

Tegnap este egy több hónapja tartó alkotómunka ért a végéhez: tizenegy iskola közel 350 diákja mutatta be a Lúdas Matyi egy-egy jelenetét. 

Tovább olvasom

Új tervek egy erős csapattal2017. 03. 27.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése pénteken újabb öt évre bízta meg Szikora Jánost a Vörösmarty Színház vezetésével. Dr. Cser-Palkovics András polgármester és az újraválasztott színházigazgató ma délelőtt közös sajtótájékoztatót tartott, ahol többek között szó volt három új kezdeményezésről is, amit a következő években terveznek megvalósítani.

Tovább olvasom

Színházi Világnap, 20172017. 03. 27.

Ma van a Színházi Világnap: 2017-ben Isabelle Huppert francia színésznő írt üzenetet ez alkalomból.

Tovább olvasom

Szikora János marad a Vörösmarty Színház igazgatója2017. 03. 24.

Egyhangú döntéssel választotta újra a Vörösmarty Színház igazgatójává Szikora Jánost Székesfehérvár közgyűlése. A megbízatás öt évre szól, így a régi-új igazgató 2022. július 31-ig tölti be a posztot.

Tovább olvasom

Párbeszéd a Carmenről2017. 03. 23.

Tegnap délután az Írók reflektorfényben c. sorozatunk vendége Márton László volt, a Carmen szerzője. Márton Lászlóval Perczel Enikő dramaturg és Horváth Csaba rendező beszélgetett a drámai műfaj szépirodalomban elfoglalt helyéről, az olvasás öröméről és a Carmen c. előadás eddigi visszajelzéseiről.

Tovább olvasom

Vendégjátékkörút2017. 03. 23.

Útra kelt a Vörösmarty Színház: A rajongókat Budapesten, A Herner Ferike faterját a Jurányiban, a Psychét a tatabányai MOST Fesztiválon láthatják a kedves nézők.

Tovább olvasom