Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

A Presznyakov fivérek2015. 09. 21.

Vlagyimir és Oleg Presznyakov Terrorizmus című darabját Bagó Bertalan rendezi színházunkban. A bemutatóig alig tíz nap van hátra, íme néhány érdekesség a szerzőpárosról.

Tovább olvasom

Terrorizmus2015. 09. 18.

A Terrorizmus fekete komédia a bennünk és hétköznapjainkban megjelenő agresszióról. Egyszerre lehet nevetni és gondolkodni a megjelenő élethelyzeteken, mivel a szerzők a drámai helyzeteket kifordítják, parodizálják, de közben véresen komolyan veszik. A mindennap emberét látjuk, s rádöbbenünk, hogy akár mi is kerülhetünk ilyen helyzetbe. 

Bemutató: 2015. október 1.

 

Tovább olvasom

Három héten belül négy bemutató2015. 09. 16.

Színházunkban négy bemutató időpontja közeleg.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Csókos asszony − villáminterjúk2015. 09. 11.

Gőzerővel folynak a Csókos asszony próbái. A három címszereplőt kérdeztük, hogy érzik magukat Pünkösdi Kató, Dorozsmai Pista és Tarpataky András bőrében.

Tovább olvasom

Együttműködés a Rózsavölgyi Szalonnal2015. 09. 03.

A Rózsavölgyi Szalon első alkalommal működik együtt színházunkkal.

Tovább olvasom

Kalandos képek, képtelenségek2015. 09. 01.

Javában zajlanak a János vitéz próbái, egy kis ízelítőt adunk a készülő előadásból.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Próbák az alagsortól a padlásig2015. 08. 27.

Az évadnyitót követően színházunkban elkezdődött egy intenzív felújító időszak, ezen a héten azokat az előadásokat eleveníti fel a társulat, melyek repertoáron maradnak ebben az évadban is.

Tovább olvasom

Pelikán: a fiatalok színháza2015. 08. 24.

A Vörösmarty Színház évadnyitó társulati ülését a Pelikán Kamaraszínházban újabb sajtótájékoztató követte, melyen dr. Szikora János igazgató, Vidnyánszky Attila, a Kaposvári Egyetem Színházi Intézetének művészeti rektorhelyettese és dr. Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester ismertette a Vörösmarty Színház és a Kaposvári Egyetem között megvalósult együttműködés részleteit.

Tovább olvasom

Évadnyitó díjakkal és születésnapi ajándékkal2015. 08. 24.

A 2015/2016-os évadunk hétfőn délelőtt hivatalosan kezdetét vette, az évadnyitó társulati ülést díjátadás keretezte: dr. Szikora János igazgató köszöntése után Varga Mária színművésznő Pro Theatro Civitatis Albae Regalis-díjat vehetett át dr. Cser-Palkovics András polgármester úrtól, aki az évadnyitó zárásaként Keller János munkáját Polgármesteri Elismerő Emlékéremmel jutalmazta.

Tovább olvasom