Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Elhunyt Horváth Károly zeneszerző2015. 11. 05.

November 4-én, 65 éves korában elhunyt Horváth Károly zeneszerző, előadóművész.

A Nagyváradon született művész nevéhez több mint kétszázötven színházi előadás zenéje fűződik, köztük van mindhárom Székesfehérváron bemutatott Koronázási Szertartásjáték és a 2014-ben bemutatott Hamlet zenéje is.

Tovább olvasom

Augusztus Oklahomában videoajánló2015. 11. 03.

Az Augusztus Oklahomában fanyar humorral és megrendítő drámaisággal mesél egy családról, amelyben mindenki hordoz valami "titkot". Felsejlik a Weston család múltja és jelene, miközben felszabadultan-sanyargatóan azon gondolkodunk, hová is meneküljünk az augusztusi forróság elől. 

Tovább olvasom

A hétfőnek szürkésfehér színe van2015. 11. 02.

Kerkay Rita az idei évadtól társulatunk tagja, de az előző években láthattuk A fösvény, a Kincsek szigete, a Mester és Margarita, a Momo, az Őfelsége komédiása, a Vérnász; idén a Terrorizmus és a Tizenkét dühös ember című előadásokban. Színházról, szerepekről, színekről beszélgettünk vele. Egy izgalmas interjú következik.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Farkas Ferenc Hangversenybérlet2015. 11. 02.

Több mint 15 év után az Alba Regia Szimfonikus Zenekar újra meghirdette felnőtt-hangversenybérletét. Csodás koncertek várják az érdeklődőket, szeretettel ajánljuk: váltsanak bérletet!

 

 

 

Tovább olvasom

"Boldog vagyok, hogy az Átriumban is láthatók..." – beszélgetés Magács Lászlóval2015. 10. 30.

A budapesti Átrium Film-Színházban október 30-án a Mesterkurzus, november 3-án A fösvény című előadásunk lesz megtekinthető. A kialakult együttműködésről és a két vendégelőadásról Magács Lászlót, az Átrium igazgatóját villáminterjúvoltuk.

Tovább olvasom

"Egy izgalmas előadásba keveredtem" – interjú Pálya Pompóniával2015. 10. 26.

Pálya Pompónia ötödéves színészhallgató a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A 2015/2016-os évadtól két előadásunkban átveszi Ostorházi Bernadett szerepét: A fösvényben Élise, A Padlásban Süni szerepében lesz látható – ezzel kapcsolatosan kérdeztük.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Gombóc Artúr vándorútja2015. 10. 20.

Gombóc Artúr, a nagy utazó imádja a csokoládét, ezenkívül minden vágya, hogy eljusson Afrikába. Fehérvárig már eljutott, hogy az itteni közönség is megismerhesse történetét. Zsurzs Katival, az előadás rendezőjével beszélgettünk.

Tovább olvasom

Csárdáskirálynő Ünnep2015. 10. 19.

Százéves a Csárdáskirálynő: színházunk egy különleges műsorral készül a születésnap alkalmából november 20-án 19 órától.

Tovább olvasom

Egy széthulló család története2015. 10. 13.

Kedden volt az Augusztus Oklahomában olvasópróbája. Az előadás rendezőjét, Szikora Jánost villáminterjúvoltuk.

Tovább olvasom