Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Nem szeretve lenni2016. 01. 27.

Akit kevésbé szeretnek, soha nem érti pontosan, miért. Mit jelent egyáltalán a „kevésbé”, és kinek a hibája? Akire nem figyelnek oda eléggé, vagy kijátssza a környezetét, vagy ökölbe szorul a keze, és ilyenkor ő a legkíméletlenebb. Rózsi, állami gondozott, gúnynevén Szutyok és Anita, állami gondozott cigánylány, Rózsi barátnője, szeretetet akar, bármi áron. A Rózsit megformálóPálya Pompóniával és az Anitát játszó Kerkay Ritával beszélgettünk.

Tovább olvasom

"Nem hagynak unatkozni a rendezők"2016. 01. 22.

Hirtling Istvánnal a legutóbbi két bemutatójáról beszélgettünk: a Rejtélyes viszonyok Abel Znorkóját, a Play Strindberg Edgarját alakítja. Mindkét történet a magány, elzártság, egyfajta önpusztító belső küzdelem lenyomata.

Tovább olvasom

Szombaton házaspárbaj a színen2016. 01. 20.

2016 első premierjére kerül sor szombaton, 23-án a Pelikán Kamaraszínházban: Szabó K. István rendezésében a Play Strindberg című előadást tekintheti meg a nagyérdemű. A háromszereplős darabban Tóth Ildikót, Hirtling Istvánt és Sághy Tamást láthatjuk.

 

 

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

„Itt már az időnek is elakad a lélegzete”2016. 01. 11.

Szabó K. Istvánnal, a Play Strindberg című darab rendezőjével beszélgettünk. Hamarosan bemutató!

Tovább olvasom

Januárban is Hekabé2016. 01. 08.

Január 15-én, pénteken és 17-én vasárnap 19 órától újra megtekinthető a Hekabé című táncjáték a Kozák András Stúdióban. Mindenkit szeretettel várunk!

Tovább olvasom

Abszurd helyzetek abszurd humorral2016. 01. 05.

Január 30-án, szombaton mutatjuk be Pintér Béla Szutyok című darabját a Kozák András Stúdióban. Az előadás rendezőjével, Hargitai Ivánnal beszélgettünk.

Tovább olvasom

Készülőben egy újabb Shakespeare-darab2016. 01. 04.

Ma délelőtt olvasópróbázott A velencei kalmár című darab alkotócsapata. A próbán Bagó Bertalan rendezői bevezetője után Nádasdy Ádám, a darab fordítója, illetve dr. Szikora János, a színház igazgatója is üdvözölte a csapatot.

Tovább olvasom

A Presznyakov fivérek színházunkban2015. 12. 16.

December 15-én, kedden a székesfehérvári Vörösmarty Színház vendége volt Oleg és Vlagyimir Presznyakov, a Terrorizmus című darab szerzőpárosa.

A Presznyakov fivérek a modern orosz irodalom talán legnépszerűbb, legismertebb fiatal alkotói, Csehov után a legtöbbet játszott szerzőpáros a világon. A Terrorizmus című darabjukat a 2002-es moszkvai bemutató után tucatnyi idegen nyelvre lefordították és azóta is Európa több színházában játsszák.

Tovább olvasom

Karácsonyi adománygyűjtés december 19-én2015. 12. 16.

A adventi ünnepkör jegyében ismét közösen szervez jótékonysági akciót az utcán élők megsegítésére a Vörösmarty Színház és a Kríziskezelő Központ. A Balfácánt vacsorára! című darab december 19-i premierje alkalmából a teátrum aulájában gyűjtjük az adományokat, melyeket a központ munkatársai juttatnak el a hajléktalanoknak. A meleg ruhaneműknek, cipőknek és takaróknak nagy hasznát veszik a hideg téli napokon, elsősorban ilyen típusú adományokat várunk a segíteni szándékozóktól szombaton 18.00-20.00 óra között. Minderről sajtótájékoztatón számolt be Zsabka Attila, a központ vezetője és dr. Matuz János, a teátrum művészeti intendánsa.   

Tovább olvasom