Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

„Ez a munka egyfajta pszichológiai élve boncolás”2015. 11. 23.

November 26-án kerül bemutatásra a Rejtélyes viszonyok című előadás a Rózsavölgyi Szalon és a Vörösmarty Színház együttműködésében. A darab rendezőjével, Kolos Istvánnal beszélgettünk.

Tovább olvasom

„Bátornak kell lenni. Abból még jó is kisülhet.” – interjú Radnay Csillával2015. 11. 20.

A Tizenkét dühös ember című előadásban a Hetedik esküdtet alakítja, most újabb premierre készül: november 28-án lesz az Augusztus Oklahomában bemutatója, a családregényben Barbara Fordham szerepét játssza. Ítélkezésről, önmegfejtésről, szerepfelépítésről beszélgettünk.

Tovább olvasom

Testtel festeni - bemutattuk a Hekabét2015. 11. 18.

Szerda este nagy sikerrel mutattuk be Blaskó Borbála Hekabé című táncjátékát. A Kozák András Stúdió új premierje szavak nélkül mesél, a befogadó képzeletére bízza, hogy végül milyen érzetekké áll össze a testekkel festett történet.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Megénekeltük a százéves Csárdáskirálynőt2015. 11. 17.

Idén egy évszázada annak, hogy hatalmas sikerrel mutatták be Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét. Színházunk egy különleges születésnapi ajándékkal  tisztelte meg a százéves Csárdáskirálynőt. November 17-én, kedden pontban 17 órakor a Magyar Király Szálló előtti téren több száz lelkes résztvevő énekelte együtt a Hajmási Péter, Hajmási Pál című nagysikerű dalt Keller Jánossal, társulatunk művészével, az esemény ötletgazdájával és Váradi Eszter Sára színésznővel.

Tovább olvasom

Önmagam mércéje az egyetlen mérce – interjú Blaskó Borbálával2015. 11. 12.

Fotó: Falus Krisztina

 

Blaskó Borbálát több előadásban is láthatta a székesfehérvári közönség, tagja a Horváth Csaba vezette Forte Társulatnak, táncosként, táncpedagógusként és koreográfusként dolgozik. A Vörösmarty Színházban első önálló munkája kerül bemutatásra november 18-án Hekabé címmel. A készülő előadásról, pályája kezdeteiről, a testtudatról beszélgettünk.

Tovább olvasom

Olvassuk együtt az Élet Könyvét!2015. 11. 10.

Advent első hétvégéjén ismét önkéntes jelentkezők olvashatják fel az Újszövetséget a Vörösmarty Színház nagyszínpadán: november 28-án 23 órakor indul a IV. Újszövetség Maraton. A felolvasásra november 10-étől lehet jelentkezni.

Tovább olvasom

Elhunyt Horváth Károly zeneszerző2015. 11. 05.

November 4-én, 65 éves korában elhunyt Horváth Károly zeneszerző, előadóművész.

A Nagyváradon született művész nevéhez több mint kétszázötven színházi előadás zenéje fűződik, köztük van mindhárom Székesfehérváron bemutatott Koronázási Szertartásjáték és a 2014-ben bemutatott Hamlet zenéje is.

Tovább olvasom

Augusztus Oklahomában videoajánló2015. 11. 03.

Az Augusztus Oklahomában fanyar humorral és megrendítő drámaisággal mesél egy családról, amelyben mindenki hordoz valami "titkot". Felsejlik a Weston család múltja és jelene, miközben felszabadultan-sanyargatóan azon gondolkodunk, hová is meneküljünk az augusztusi forróság elől. 

Tovább olvasom

A hétfőnek szürkésfehér színe van2015. 11. 02.

Kerkay Rita az idei évadtól társulatunk tagja, de az előző években láthattuk A fösvény, a Kincsek szigete, a Mester és Margarita, a Momo, az Őfelsége komédiása, a Vérnász; idén a Terrorizmus és a Tizenkét dühös ember című előadásokban. Színházról, szerepekről, színekről beszélgettünk vele. Egy izgalmas interjú következik.

Tovább olvasom