Koronázási Szertartásjáték

Mától szertartásjáték az Aranybullánál és Ünnepi Játékok a Belvárosban

"Az Aranybullánál 21.00 órától ismét részesei lehetünk a Koronázási Szertartásjáték páratlan élményének. Ebben az évben a IV. (Kun) László – A törékeny gyémánt című produkcióval készült a város és a Vörösmarty Színház a rendhagyó helyszínen. "

2020 Koronázási Szertartásjáték

Mától szertartásjáték az Aranybullánál és Ünnepi Játékok a Belvárosban

Folytatódik a 2013-as Szent István Emlékévben elindított Koronázási szertartásjáték-sorozat. Idén rendhagyó helyszínen, az Aranybulla Emlékműnél épített színpadon, 21.00 órától láthatják a nézők a IV. (Kun) László – Törékeny gyémánt című produkciót. A darabban a frissen a Vörösmarty Színházhoz szerződött Sarádi Zsolt mutatkozik be.

Augusztus 21-23. között a Koronázási Ünnepi Játékok is színes program lehetőséget kínál az egész család számára. Ismét átélhetjük a középkor hangulatát a Belvárosban, a Várfal parktól a Zichy ligetig. Hagyományőrző csapatok kalauzolnak minket az egykori katonák mindennapi életébe, harcmodorába, eszköztárába. Újra szólnak a régizenét játszó muzsikusok a Városház téren és a Zichy ligetben, a járókelőket gólyalábasok mulattatják, de körülnézhetünk a középkori vásári forgatagban is. Folytatódik az Ágbogozó játék, a gyerekek pedig sok-sok játékkal és kézművességgel tölthetik az idejüket az Országzászló téren és a Zichy ligetben. Ez utóbbi helyszínen lesz lovagi torna és lovaglási lehetőség a Fehérvári Huszárok Egyesületének jóvoltából.

Részletes program itt

Premier ma!

Premier ma!
Premier ma!
Premier ma!