Főpróba

Csúcstámadás előtt - az utolsó simítások

V. Kárpát-medencei Színjátszó Tábor résztvevőinek fogadása

Fotó: Simon Erika

Gőzerővel zajlanak a próbák a Nemzeti Emlékhelyen

Koronázás olvasópróba- előtte virág elhelyezés a Nemzeti Emlékhelyen

A Nemzeti Emlékhelyen egy szál virággal és főhajtással tisztelegtek a Koronázási Szertartásjáték alkotói hétfőn délelőtt, majd a megemlékezést követően a Szent István Király Múzeum Rendház épületben az olvasópróbával megkezdődött a felkészülés a III. András – Az utolsó aranyágacska című szertartásjátékra.

Megkezdődtek a Koronázási Szertartásjáték próbái

A Nemzeti Emlékhelyen megkezdődött a felkészülés a III. András – Az utolsó aranyágacska című szertartásjátékra.

III. András – Az utolsó aranyágacska

Több szempontból is rendhagyó lesz a 2022-es Koronázási szertartásjáték, melyet augusztus 19-20-21-én rendeznek meg a Nemzeti Emlékhelyen. Ezen a helyszínen ez lesz az utolsó előadás: III. András, az utolsó Árpád-házi uralkodó koronázásába ágyazott élettörténetét mutatja be, és összegzi a magyar történelemnek azt a korszakát, amelynek köszönhetően megmaradt és megszilárdult az önálló magyar államiság.

Épül és hamarosan kész a Koronázási Szertartásjáték díszlete

A Nemzeti Emlékhelyen záruló egy évtizedes programsorozat utolsó bemutatóján III. András élete, uralkodása elevenedik meg a színpadon. Mint ahogy eddig minden évben, idén is nagy odafigyeléssel, régészek által készített térkép alapján építik fel a nagyszabású előadás díszletét, vigyázva a műemlékekre.