Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Filmpremier a színházban2018. 03. 09.

Vándorszínészek érkeztek március 8-án a Vörösmarty Színházba: a hazai mozibemutatóval egy időben a fehérvári teátrumban tartották a Kossuth-díjas Sándor Pál új filmjének vörös szőnyeges filmpremierjét. A filmvetítés után a közönség a rendezővel és a film főszereplőivel találkozhatott a színház kávézójában.

Tovább olvasom

400 diák közreműködésével mutattuk be Arany János klasszikusát2018. 03. 07.

Március 7-én, kedden este egy több hónapja tartó alkotómunka ért a végéhez: tizenhárom iskola közel 400 diákja mutatta be a Toldi egy-egy jelenetét.

Tovább olvasom

A harmadik kettes is sikeres2018. 03. 07.

A Jövőre veled ugyanitt c. romantikus vígjáték nem csak Székesfehérváron és Veszprémben sikeres, bárhol vendégszerepel, telt házzal és vastapssal jutalmazzák a kétszereplős darab színészeit, Váradi Eszter Sárát és Keller Jánost – akiket a közös munka öröméről kérdeztünk.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Közösségépítő erő2018. 03. 04.

Március 6−7-én közel négyszáz diák mutatja be a Toldit a Vörösmarty Színházban. A nagyszabású produkció ötletgazdájával, a teátrum művészeti intendánsával, Matuz Jánossal beszélgettünk az előadás részleteiről, háttérmunkájáról és az Atlantisz-program megújulásáról. 

Tovább olvasom

Miért van szükségünk szuperegóra?2018. 02. 26.

Tasnádi István a Vörösmarty Színház felkérésére írt darabot KARTONPAPA címmel, amelynek 2018. február 27-én lesz az ősbemutatója. A premier előtt Hargitai Ivánnal, az előadás rendezőjével beszélgettünk. 

Tovább olvasom

Európai ősbemutatóra készülünk!2018. 02. 22.

Február 22-én a Vörösmarty Irodalmi Szalon vendége volt a Geopen Könyvkiadó, amelynek gondozásában a következő nagyszínpadi bemutatónk alapját adó regény – Murakami Haruki: Kafka a tengerparton – is megjelent. Balázs Évával, a kiadó főszerkesztőjével és Szikora János igazgatóval, az előadás rendezőjével Perczel Enikő dramaturg beszélgetett.

Tovább olvasom

Rejtélyes és világhírű: jön a Kafka a tengerparton!2018. 02. 20.

Február 20-án olvasópróbázott a Kafka a tengerparton alkotócsapata. A világhírű regény színpadi változatát Perczel Enikő és Keszthelyi Kinga fordításában Szikora János állítja színpadra, melynek magyarországi ősbemutatója 2018. április 7-én lesz a Nagyszínpadon.

Tovább olvasom

Cserhalmi György 702018. 02. 17.

Február 17-én ünnepli születésnapját Cserhalmi György, a Nemzet Színésze. Fotó- és video-összeállításunk arra igyekszik rámutatni, milyennek látszik kívülről az életműve, a szöveg pedig arra fókuszál, hogyan gondolkodik önmagáról, a színházról, az életről. Isten éltesse sokáig!

Tovább olvasom

Vendégünk a Geopen Könyvkiadó!2018. 02. 15.

A színház kávézójában február 22-én, csütörtökön 17 órától a Vörösmarty Irodalmi Szalon vendége lesz a Geopen Könyvkiadó, amelynek gondozásában a következő nagyszínpadi bemutatónk alapját adó regény – Murakami Haruki: Kafka a tengerparton – is megjelent. A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!  

Tovább olvasom