Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Bemutató Aradon2017. 04. 10.

Pénteken magyarországi ősbemutató volt a Pelikán Kamaraszínházban: Tömöry Péter kortárs író, műfordító, dramaturg és rendező Európa, édes hazám című színművét Szabó K. István rendezte, az Aradi Kamaraszínházzal koprodukcióban készült. Az előadás ma este Aradon debütál!

Tovább olvasom

Ma este Pletykák-premier!2017. 04. 08.

Egy elegáns New York-i házban a házigazdát rejtélyes módon baleset éri. A partira érkező négy házaspár semmit sem ért az egészből, de lassan pletykálni kezdenek az esetről. A pletyka nő, dagad, a kiérkező rendőrségnek már egy képtelen, hihetetlen történetet adnak elő, amely nem áll távol a valóságtól… Ma este premier! 

Tovább olvasom

Pletykálkodunk2017. 04. 05.

Az idei évadunk utolsó nagyszínpadi bemutatója bohózat a javából: Neil Simon, minden idők egyik legsikeresebb forgatókönyv- és drámaírójának darabját, a Pletykákat mutatja be a Vörösmarty Színház társulata.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Magyarországi ősbemutató a Pelikánban2017. 04. 03.

A Pelikán Kamaraszínházban pénteken magyarországi ősbemutató lesz: Tömöry Péter kortárs író, műfordító, dramaturg és rendező Európa, édes hazám című színművét Szabó K. István állítja színpadra, az előadás az Aradi Kamaraszínházzal koprodukcióban készül.

Tovább olvasom

Lúdas Matyi a színen2017. 03. 30.

Tegnap este egy több hónapja tartó alkotómunka ért a végéhez: tizenegy iskola közel 350 diákja mutatta be a Lúdas Matyi egy-egy jelenetét. 

Tovább olvasom

Új tervek egy erős csapattal2017. 03. 27.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése pénteken újabb öt évre bízta meg Szikora Jánost a Vörösmarty Színház vezetésével. Dr. Cser-Palkovics András polgármester és az újraválasztott színházigazgató ma délelőtt közös sajtótájékoztatót tartott, ahol többek között szó volt három új kezdeményezésről is, amit a következő években terveznek megvalósítani.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Színházi Világnap, 20172017. 03. 27.

Ma van a Színházi Világnap: 2017-ben Isabelle Huppert francia színésznő írt üzenetet ez alkalomból.

Tovább olvasom

Szikora János marad a Vörösmarty Színház igazgatója2017. 03. 24.

Egyhangú döntéssel választotta újra a Vörösmarty Színház igazgatójává Szikora Jánost Székesfehérvár közgyűlése. A megbízatás öt évre szól, így a régi-új igazgató 2022. július 31-ig tölti be a posztot.

Tovább olvasom

Párbeszéd a Carmenről2017. 03. 23.

Tegnap délután az Írók reflektorfényben c. sorozatunk vendége Márton László volt, a Carmen szerzője. Márton Lászlóval Perczel Enikő dramaturg és Horváth Csaba rendező beszélgetett a drámai műfaj szépirodalomban elfoglalt helyéről, az olvasás öröméről és a Carmen c. előadás eddigi visszajelzéseiről.

Tovább olvasom