Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Rejtélyes és világhírű: jön a Kafka a tengerparton!2018. 02. 20.

Február 20-án olvasópróbázott a Kafka a tengerparton alkotócsapata. A világhírű regény színpadi változatát Perczel Enikő és Keszthelyi Kinga fordításában Szikora János állítja színpadra, melynek magyarországi ősbemutatója 2018. április 7-én lesz a Nagyszínpadon.

Tovább olvasom

Cserhalmi György 702018. 02. 17.

Február 17-én ünnepli születésnapját Cserhalmi György, a Nemzet Színésze. Fotó- és video-összeállításunk arra igyekszik rámutatni, milyennek látszik kívülről az életműve, a szöveg pedig arra fókuszál, hogyan gondolkodik önmagáról, a színházról, az életről. Isten éltesse sokáig!

Tovább olvasom

Vendégünk a Geopen Könyvkiadó!2018. 02. 15.

A színház kávézójában február 22-én, csütörtökön 17 órától a Vörösmarty Irodalmi Szalon vendége lesz a Geopen Könyvkiadó, amelynek gondozásában a következő nagyszínpadi bemutatónk alapját adó regény – Murakami Haruki: Kafka a tengerparton – is megjelent. A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!  

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Vörös szőnyeges filmpremier!2018. 02. 14.

Március 8-án, a Vörösmarty Színház történetében először vörös szőnyeges filmpremierrel készülünk: az országos bemutatóval egy napon hozzánk érkezik Sándor Pál Kossuth-díjas rendező új filmje, a Vándorszínészek, melyben Gáspár Sándor, társulatunk tagja az egyik főszereplő. A Nagyterem igazi szélesvásznú mozivá alakul, és a vetítést követően lehetőség lesz találkozni, beszélgetni az alkotókkal!

Tovább olvasom

Családtörténet két felvonásban2018. 02. 09.

Február 10-én mutatjuk be Szabó Magda Régimódi történet c. darabját. A premier előtt az előadás rendezőjével, Tasnádi Csabával és a Rickl Máriát alakító Varga Máriával beszélgettünk.

Tovább olvasom

Elmarad a KARTONPAPA bemutatója!2018. 02. 07.

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy a KARTONPAPA február 9-ére tervezett ősbemutatója és az azt követő 11-i, vasárnapi (Bujtor bérlet) előadás betegség miatt ELMARAD! Az új időpontokról később tájékoztatjuk nézőinket.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Tekintélyszemély kartonból2018. 02. 05.

Tasnádi István a Vörösmarty Színház felkérésére írt darabot KARTONPAPA címmel, amelynek ősbemutatója február 9-én lesz a Kozák András Stúdióban, Hargitai Iván rendezésében. A klasszikus drámáról, a valóság és abszurd határáról és a kartonfigura szerepéről beszélgettünk a szerzővel.

Tovább olvasom

22 év alázatos munkája2018. 02. 01.

Vincze János öltöztető 22 évig nyújtott biztos hátteret a Vörösmarty Színház produkcióinak. A több mint két évtizede pontosan és lelkiismeretesen dolgozó kollégánkat nyugdíjazása alkalmából köszöntöttük.

Tovább olvasom

Színes vendégjátékok2018. 01. 25.

A következő hetekben több díjnyertes, közönségkedvenc előadás-csemege érkezik hozzánk: a Pelikán Kamaraszínházban vendégül látjuk a karamazov, a Napraforgó és a Bebújós c. előadásokat, a Nagyteremben látható lesz a több elismerésben is részesülő 5. vonósnégyes/Concerto c. Horváth Csaba-rendezés és a Vándorszínészek vörös szőnyeges filmpremierjére is sor kerül.

Tovább olvasom