Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Elektronikai bütykölde, jazzkoncert és workshopok a második napon2018. 04. 14.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Képzőművészeti Egyetem hallgatói tartottak workshopokat napközben. Mindenki kipróbálhatta, milyen saját táskát készíteni. A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara Elektronikai bütyköldével várta az érdeklődőket. 

Tovább olvasom

Egyetemek közti főzőversennyel és mozgástréninggel indult a MET második napja2018. 04. 14.

A MET második napja reggel tíz órakor a Színház- és Filmművészeti Egyetem III. éves fizikai színházi koreográfus-rendező szakos hallgatóinak mozgástréningjével indult a Nagyszínpadon. A művészbüfé teraszán pedig kezdetét vette a főzőverseny.

Tovább olvasom

Hangulatképek és video-összefoglaló a MET első napjáról2018. 04. 14.

Bornyi Márton fotóin és a videón is jól átjön az a pezsgő hangulat, a jókedv és derü, ami a MET első napján betöltötte a színházat.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Gőzerővel zajlanak a MET programjai2018. 04. 13.

A programdömping délutáni sodrában a zenekademisták koncertjét élvezhették az érdeklődők, megnézhették a Színház- és Filmművészeti Egyetem III. éves fizikai színházi koreográfus-rendező osztály Bakkhánsnők című előadását, bekapcsolódhattak drámafoglalkozásba, egyéni kurzuson vehettek részt Magyarósi Évánál, valamint meghallgathatták Hargitai Iván beszélgetését Szirtes Jánossal.   

Tovább olvasom

MET − Hivatalos megnyitó2018. 04. 13.

Történelmi pillanatnak nevezte Szikora János a Művészeti Egyetemek Találkozója létrejöttét az eseménysorozat ünnepélyes megnyitóján. Megköszönte az önkormányzat, és személy szerint dr. Cser-Palkovics András polgármester támogatását, mert anélkül, mint hangsúlyozta, ez a programsorozat nem jöhetett volna létre.

 

Tovább olvasom

Táncos és filmes programokkal indult a MET2018. 04. 13.

13 órakor kezdetét vette a Művészeti Egyetemek Találkozója háromnapos eseménysorozata. A  Nagyszínpadon a Táncművészeti Egyetem hallgatói tartanak bemutatót képzéseikből (fotónkon a néptánc szakos hallgatók), ezzel párhuzamosan a Színház- és Filmművészeti Egyetem dokumentumfilmes hallgatóinak filmjeit vetítik a színház alagsorában berendezett vetítőben óriási érdeklődés mellett.

Tovább olvasom

Kezdetét vette a MET2018. 04. 13.

Mostantól három napon át közel kétszáz művészeti egyetemista lakja be a Vörösmarty Színház épületét. Április 13−15. között első alkalommal rendezi meg a teátrum a Művészeti Egyetemek Találkozóját.

Tovább olvasom

Lábodi Ádám is fellép zenekarával a MET-en2018. 04. 10.

A Művészeti Egyetemek Találkozóján Lábodi Ádám társulatunk tagja is fellép zenekarával a Bánfalvi Eszter Kvartettel. Ádámmal ezúttal a zenélésről beszélgettünk.

Tovább olvasom

A világ rejtélyeinek bölcs elfogadása2018. 04. 07.

Április 7-én mutatjuk be a világhírű szerző, Murakami Haruki Kafka a tengerparton c. regényének színpadi adaptációját. Az európai ősbemutatóról, valóság és álom határáról, a rejtélyes mű titkáról beszélgettünk Szikora Jánossal, a teátrum igazgatójával, a darab rendezőjével.

Tovább olvasom