Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Közönségváró az előcsarnokban2017. 12. 01.

Ebben a félévben utoljára várták élő zenével a közönséget a színház kávézójában a Hermann-zeneiskolások. A koncert egy izgalmas tanári hangversennyé alakult át, ahol Palócz Réka igazgató asszony és Fóris István szakmai igazgatóhelyettes is csatlakozott a fellépőkhöz. 

Tovább olvasom

Akadálymentesített Pletykák2017. 11. 27.

December 3-a a Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapja, ez alkalomból 2017. december 2-án a Pletykák c. bohózat teljes körűen akadálymentesítve tekinthető meg. Az eseményt hétfő reggel sajtótájékoztató keretében ismertette Mahlerné Köfner Anikó, Spányi Antal és Matuz János.

Tovább olvasom

Esendő emberek egy varázsdobozban2017. 11. 23.

November 25-én mutatjuk be Bertolt Brecht Jóembert keresünk c. színművét. A premier előtt álló előadásról, az emberi jóságról és a Brechttel való viszonyáról kérdeztük a darab rendezőjét, a teátrum művészeti vezetőjét, Bagó Bertalant.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Tanteremszínházi előadás Lábodi Ádámmal2017. 11. 16.

November 16-án, csütörtök délután sajtótájékoztató keretében ismertettük a most induló tanteremszínházi projektünket: Kai Hensel Klamm háborúja c. darabját Lábodi Ádám játssza az erre pályázó középiskolák 11. és 12. évfolyamos diákjainak a saját iskolájukban. Az előadás és a pályázás részleteiről cikkünkben olvashatnak.

Tovább olvasom

Závodszky Noémi Príma-díjas!2017. 11. 13.

Idén tizenkettedik alkalommal adták át a Fejér Megyei Príma-díjakat Székesfehérváron. Nagy örömünkre a Magyar Színház kategóriában, a közönség szavazatai alapján Závodszky Noémi, társulatunk tagja vehette át az elismerést.

Tovább olvasom

Közlemény2017. 11. 10.

Szikora János igazgató közleménye. 

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Elindul az Esti vers2017. 10. 31.

Elindul az Esti vers – péntek esténként hét óra előtt tíz perccel a Fehérvár Televízióban! A vers mindenkihez szól, szeretnénk, ha a közönség elengedné magát, érezné és átérezné a versek nyújtotta felejthetetlen pillanatokat. A műsor a Vörösmarty Színház és a Fehérvár Televízió együttműködésében valósul meg. 

Tovább olvasom

Világhírű opera Szikora János rendezésében2017. 10. 28.

Október 28-án, szombaton mutatja be az Erkel Színház A hugenották c. háromrészes operát Szikora János, színházunk igazgatójának rendezésében. Giacomo Meyerbeer darabját az Európa-szerte ismert Oliver von Dohnányi vezényli és francia nyelven, magyar és angol felirattal játsszák.

Tovább olvasom

Szépirodalmi kalandozás egyszer, megismételhetetlenül2017. 10. 26.

Október 31-én, kedden 19 órától a Színház Kávézóban látjuk vendégül a Független Színművészetért Alapítvány és a Manna Produkció közös előadását, a Kortalan Kortárs elnevezésű sorozat Bilincs/Szabadság c. egyszeri alkalommal játszott, csak a fehérvári nézőknek szóló produkcióját.

Tovább olvasom