Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Vörös szőnyeges filmpremier!2018. 02. 14.

Március 8-án, a Vörösmarty Színház történetében először vörös szőnyeges filmpremierrel készülünk: az országos bemutatóval egy napon hozzánk érkezik Sándor Pál Kossuth-díjas rendező új filmje, a Vándorszínészek, melyben Gáspár Sándor, társulatunk tagja az egyik főszereplő. A Nagyterem igazi szélesvásznú mozivá alakul, és a vetítést követően lehetőség lesz találkozni, beszélgetni az alkotókkal!

Tovább olvasom

Családtörténet két felvonásban2018. 02. 09.

Február 10-én mutatjuk be Szabó Magda Régimódi történet c. darabját. A premier előtt az előadás rendezőjével, Tasnádi Csabával és a Rickl Máriát alakító Varga Máriával beszélgettünk.

Tovább olvasom

Elmarad a KARTONPAPA bemutatója!2018. 02. 07.

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy a KARTONPAPA február 9-ére tervezett ősbemutatója és az azt követő 11-i, vasárnapi (Bujtor bérlet) előadás betegség miatt ELMARAD! Az új időpontokról később tájékoztatjuk nézőinket.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Tekintélyszemély kartonból2018. 02. 05.

Tasnádi István a Vörösmarty Színház felkérésére írt darabot KARTONPAPA címmel, amelynek ősbemutatója február 9-én lesz a Kozák András Stúdióban, Hargitai Iván rendezésében. A klasszikus drámáról, a valóság és abszurd határáról és a kartonfigura szerepéről beszélgettünk a szerzővel.

Tovább olvasom

22 év alázatos munkája2018. 02. 01.

Vincze János öltöztető 22 évig nyújtott biztos hátteret a Vörösmarty Színház produkcióinak. A több mint két évtizede pontosan és lelkiismeretesen dolgozó kollégánkat nyugdíjazása alkalmából köszöntöttük.

Tovább olvasom

Színes vendégjátékok2018. 01. 25.

A következő hetekben több díjnyertes, közönségkedvenc előadás-csemege érkezik hozzánk: a Pelikán Kamaraszínházban vendégül látjuk a karamazov, a Napraforgó és a Bebújós c. előadásokat, a Nagyteremben látható lesz a több elismerésben is részesülő 5. vonósnégyes/Concerto c. Horváth Csaba-rendezés és a Vándorszínészek vörös szőnyeges filmpremierjére is sor kerül.

Tovább olvasom

A Magyar Kultúra Napja2018. 01. 23.

Ünnepi gálaműsort adott a Vörösmarty Színház a Magyar Kultúra Napján: a társulat versek tolmácsolásával idézte meg a magyar kultúra gazdag és színes értékeit. A rendezvényen a Pro Cultura Albae Regiae díjat 2018-ban Zemlényi Katica karnagy vette át a Vox Mirabilis Kamarakórus nevében.

Tovább olvasom

Pályázatértesítés2018. 01. 18.

A Vörösmarty Színház és a Székesfehérvári Tankerületi Központ közös pályázatot hirdetett a tankerület által fenntartott középiskolai 11. és 12. évfolyamos osztályok számára, amelynek eredményeként térítésmentesen nézhetik meg a Kai Hensel Klamm háborúja című osztályterem-színházi előadást. A nyertes iskolák nevei cikkünkben olvashatók.

Tovább olvasom

Seregélyesi vendégjátékok2018. 01. 17.

Három sikeres előadásunkat, a Balfácánt vacsorára!, A hülyéje c. bohózatokat és A Herner Ferike faterja c. groteszk komédiát vendégjátsszuk a seregélyesi művelődési házban. A válogatás jó szórakozást és tartalmas kikapcsolódást ígér a kedves nézőknek.

Tovább olvasom