Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Egyedül Szikora János pályázott2017. 03. 10.

A szerdai határidőig egyetlen pályázat érkezett a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói tisztségére, a jelenlegi direktor, Szikora János pályázott.

Tovább olvasom

Egymásba kapaszkodva2017. 03. 10.

Szombaton mutatjuk be Ivan Viripajev kortárs orosz szerző Illúziók c. darabját, a Rózsavölgyi Szalonnal koprodukcióban. Tóth Ildikó mesélt a történetről, a szerepéről.

Tovább olvasom

A testőr Székesfehérváron2017. 03. 08.

Ma este a Vígszínház társulatát látjuk vendégül A testőr c. előadással, Eszenyi Enikő, Stohl András és Kern András főszereplésével. A darab sziporkázó komédia a legsikeresebb magyar drámaírótól, Molnár Ferenctől.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Mennyire figyelünk egymásra?2017. 03. 07.

Március 3-án mutattuk be a Rózsavölgyi Szalonban Ivan Viripajev kortárs orosz szerző Illúziók c. művét, a Kozák András Stúdióban március 11-én, szombaton lesz a premier. Varga Mária mesélt a szerepéről, a történetről, a próbafolyamatról.

Tovább olvasom

Carmen, a világító test2017. 03. 03.

Március 4-én, szombaton mutatjuk be Márton László Carmen c. darabját Horváth Csaba rendezésében, Petrik Andreával és Krisztik Csabával a főszerepben. A szenvedélyes, magával ragadó történetről Horváth Csabát kérdeztük, aki egy monumentális díszletben, nagy létszámú csapattal állítja színpadra a művet.

Tovább olvasom

Hirtling Istváné az Aranyalma-díj2017. 03. 01.

A Fejér Megyei Hírlap tizenharmadik alkalommal kérte olvasóit, hogy döntsék el, ki legyen Az év színésze a Vörösmarty Színházban nyújtott teljesítménye alapján. Hétfőn lezárult a szavazás: az Aranyalma-díjat idén Hirtling István kapja.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Nem csereszabatosak a mondatok2017. 03. 01.

A Vörösmarty Színház irodalmi szalont indított Írók reflektorfényben címmel, amelynek első vendége Háy János író, költő, drámaíró volt tegnap délután. A Herner Ferike faterja szerzőjéről megtudtuk, hogy valójában régész szeretett volna lenni, jobb kézzel ír, de bal kézzel fest, rajzol – és még sok más érdekességet is elmesélt.

Tovább olvasom

Vágyak beteljesítése2017. 02. 28.

Ma délelőtt olvasópróbázott az Európa, édes hazám alkotócsapata. Tömöry Péter darabját Szabó K. István rendező állítja színpadra, a bemutató április 7-én lesz a Pelikán Kamaraszínházban.

Tovább olvasom

Hétköznapi titkok2017. 02. 27.

Két nő. Két férfi. Monológok sorozata követi egymást – magukról vagy egymásról beszélnek? Vajon illúzió a boldogság, az emlékezés, a szerelem? Hamarosan Illúziók-bemutató, Hirtling István mesélt a darabról.

Tovább olvasom