Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Közlemény2017. 11. 10.

Szikora János igazgató közleménye. 

Tovább olvasom

Elindul az Esti vers2017. 10. 31.

Elindul az Esti vers – péntek esténként hét óra előtt tíz perccel a Fehérvár Televízióban! A vers mindenkihez szól, szeretnénk, ha a közönség elengedné magát, érezné és átérezné a versek nyújtotta felejthetetlen pillanatokat. A műsor a Vörösmarty Színház és a Fehérvár Televízió együttműködésében valósul meg. 

Tovább olvasom

Világhírű opera Szikora János rendezésében2017. 10. 28.

Október 28-án, szombaton mutatja be az Erkel Színház A hugenották c. háromrészes operát Szikora János, színházunk igazgatójának rendezésében. Giacomo Meyerbeer darabját az Európa-szerte ismert Oliver von Dohnányi vezényli és francia nyelven, magyar és angol felirattal játsszák.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Szépirodalmi kalandozás egyszer, megismételhetetlenül2017. 10. 26.

Október 31-én, kedden 19 órától a Színház Kávézóban látjuk vendégül a Független Színművészetért Alapítvány és a Manna Produkció közös előadását, a Kortalan Kortárs elnevezésű sorozat Bilincs/Szabadság c. egyszeri alkalommal játszott, csak a fehérvári nézőknek szóló produkcióját.

Tovább olvasom

Géniuszok kézfogója2017. 10. 22.

Vasárnap délután Géniuszok kézfogója címmel Kodály Zoltán születésének 135., halálának 50.; Arany János születésének 200. és halálának 135. évfordulójára ünnepi műsorral emlékeztek a Hermann László Zeneművészeti SZG és AMI tanárai és volt növendékei és a Vörösmarty Színház művészei. Az izgalmas és színes műsort Sághy Tamás rendezte.

 

Tovább olvasom

Kamaraszínházi ajánlatunk novemberre2017. 10. 20.

Novemberben több bérletszünetes előadást is játszunk a Kozák András Stúdióban és a Pelikán Kamaraszínházban: a tavalyi évad kedvelt darabjait és az új bemutatókat is ajánljuk az őszi estékre. Lesz színmű, kereséstörténet és groteszk komédia – igazi színházi csemegék nem csak ínyenceknek! 

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Írók reflektorfényben2017. 10. 17.

A 2017/18-as évad első irodalmi eseményeként a Vörösmarty Társaság íróit-költőit láttuk vendégül Irodalmi Szalonunkban október 16-án, hétfőn délután, telt ház előtt. A verseket színészeink közvetítették, Cserta Gábor pedig zenéjével emelte az est fényét.

Tovább olvasom

Új bemutatók a láthatáron2017. 10. 13.

Zajlik az élet a Vörösmarty Színházban: három előadás próbafolyamata vette kezdetét, amelyből kettő – a Jövőre veled ugyanitt és az Isten pénze – a veszprémi Petőfi Színházzal koprodukcióban készül Hargitai Iván rendezésében. A Jóembert keresünk csapata is elkezdte a próbákat, a Brecht-művet Bagó Bertalan állítja színpadra.

Tovább olvasom

Interaktív mesejáték a Pelikánban2017. 10. 12.

Ma délelőtt mutattuk be a Pelikán Kamraszínházban A kerek kő c. interaktív mesejátékot Tűzkő Sándor és felesége, Nyáry Bernadett előadásában. A színész házaspár több éve játssza nagy sikerrel az előadást, sok helyen megfordultak már vele, az idei évadunkban a székesfehérvári gyerekek is megismerhetik.

Tovább olvasom