Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Vörösmarty Irodalmi Szalon - vendégünk volt az Alföld folyóirat2018. 04. 27.

A Vörösmarty Irodalmi Szalon vendégei voltak tegnap délután az Alföld című irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat szerkesztői. A beszélgetésen részvevők, megismerhették a lap szerkezetét, formátumát, szerkesztésének alapelveit.

Tovább olvasom

Isten pénze - akadálymentesített előadás volt a színházban2018. 04. 26.

Több éve folyamatosan szerveznek a társadalmi érzékenyítés és szemléletformálás céljából akadálymentesített színházi előadást a Vörösmarty Színházban. Április 25-én az Isten pénze  című darab bemutatásával készültek a szervezők, melyet az idei évadban tűzött műsorra a színház Hargitai Iván rendezésében.

Tovább olvasom

A Vörösmarty Színház előadása nyitja a XXVII. Festum Varadinum ünnepségsorozatát2018. 04. 25.

Az április 29. és május 13-a között zajló XXVII. Festum Varadimnum a nagyváradi magyarság legrégebbi és legnagyobb rendezvénye. A  programjában nyolc nagyszínpadi előadást láthat a nagyérdemű, melyek sorát a Vörösmarty Színház Apák és fiúk című előadása nyitja.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Ahol a színház és az irodalom összeér - Vörösmarty Irodalmi Szalon2018. 04. 23.

Ismét otthonra találhatnak az irodalom iránt érdeklődők, folytatódik a Vörösmarty Irodalmi Szalon. Ezúttal az Alföld irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat szerkesztői mutatkoznak be, a Színház Kávézóba április 26-án 17 órakor.

Tovább olvasom

Idén is ott leszünk a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon2018. 04. 17.

A 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál április 19. és 22. között várja az irodalomkedvelőket! A nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma. Az elmúlt évekhez hasonlóan a könyvfesztiválon idén is képviselteti magát a Vörösmarty Színház, mint az „Írók színháza”.

Tovább olvasom

Ünnepélyes díjkiosztóval zárult az első MET2018. 04. 15.

Ünnepélyes díjkiosztóval zárult április 15-én vasárnap az első alkalommal megrendezett Művészeti Egyetemek Találkozója a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. A fődíjat, a város által erre az alkalomra alapított Pelikán-díjat Nagy Péter István, a Színház- és Filmművészeti Egyetem III. éves fizikai színházi koreográfus-rendező szakos hallgatója vehette át.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Képes és videós összefoglaló a MET második napjáról2018. 04. 15.

Bornyi Márton fotói és a Vörösmarty Színház vidós stábjának felvételei sok mindent elárulnak arról, milyen is volt a  szombati feeling a MET-en.

Tovább olvasom

Telt házas volt a Színház- és Filmművészeti Egyetem mindkét előadása2018. 04. 15.

Szombat délután az SZFE III. éves színész szakos hallgatói a Tóth Krisztina könyve nyomán készült Pixel című vizsgaelőadásukkal, este pedig a IV. éves zenés színész hallgatók Martin McDonagh darabjával, az Alhangyával arattak hatalmas sikert. MIndkét előadást Forgács Péter rendezte. 

Tovább olvasom

Elektronikai bütykölde, jazzkoncert és workshopok a második napon2018. 04. 14.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Képzőművészeti Egyetem hallgatói tartottak workshopokat napközben. Mindenki kipróbálhatta, milyen saját táskát készíteni. A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara Elektronikai bütyköldével várta az érdeklődőket. 

Tovább olvasom