Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

A hajó megy tovább - Évadnyitó2018. 09. 03.

A 2018−2019-es színházi évadban négy magyarországi ősbemutató is várja a közönséget a Vörösmarty Színházban. Köztük olyan különlegességgel is találkozhatnak a nézők, mint a 2010-ben elhunyt fehérvári író, tanár és festőművész, Sobor Antal történelmi drámája, a Perelj, Uram! 

Tovább olvasom

Próba nagyüzem teátrumunkban2018. 08. 31.

Már a szeptember 3-i hivatalos évadnyitó előtt nagyüzem van a Vörösmarty Színházban, próbák próbákat követnek.

Tovább olvasom

Matus György búcsúztatása2018. 08. 28.

Értesítjük mindazokat, akik ismerték és szerették Matus Györgyöt, hogy búcsúztatása 2018. szeptember 3-án (hétfőn) 15 órakor lesz a székesfehérvári Béla úti köztemető száraz szórásos parcellájában.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Kartonpapa Nyíregyházát is meghódította2018. 08. 27.

A bohózattól a tragikomédiáig összesen tizennyolc szórakoztató színházi előadással várja a közönséget augusztus 24-től szeptember 1-jéig a Vidor Fesztivál Nyíregyházán. A színházi versenyprogramhoz teátrumunk Tasnádi István művével, a Kartonpapával csatlakozott.

Tovább olvasom

Jegypénztárunk szeptember 3-ig zárva tart!2018. 08. 27.

Teátrumunkban található jegy- és bérletpénztárunk jelenleg zárva tart, de szeptember 3., hétfő 10 órától a megszokott nyitvatartási rendben újra várja a színházbarátokat! Szeptember és október havi műsorunk itt érhető el.

Tovább olvasom

Magas állami kitüntetésben részesült Szikora János2018. 08. 17.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter augusztus 20-a alkalmából a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét adományozta Dr. Szikora Jánosnak, a Vörösmarty Színház igazgatójának.

Tovább olvasom

Sághy Tamás: Minden évben egyre izgalmasabb a darab!2018. 08. 16.

Sághy Tamás a címszereplőt, II. Andrást testesíti meg a Nemzeti Emlékhelyen felállított színpadon. A Vörösmarty Színház színésze tavaly Bánfi Lukács érseket alakította a Koronázási Szertartásjátékban.

Tovább olvasom

Az ambiciózus Gertrúd - Varga Gabriella2018. 08. 15.

Az idei Koronázási Szertartásjátékban II. András feleségét, a gyilkosság áldozatává lett meráni Gertrúdot Varga Gabriella alakítja.

Tovább olvasom

Osváth Judit először szabadtéren és először a szertartásjátékban2018. 08. 12.

A Koronázási Szertartásjáték rendezője Szikora János Osváth Juditra meghatározó szerepet bízott: II. András leányát, Árpád-házi Szent Erzsébetet alakítja az augusztusi produkcióban. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett fiatal és ambiciózus színésznő 2016-ban vette át az Arany Medál-díjat a legígéretesebb fiatal tehetség kategóriában – vele beszélgettünk.

Tovább olvasom