Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Závodszky Noémi: Leírhatatlan érzés a produkcióban szerepelni2018. 08. 09.

A tavalyi Koronázási Szertartásjáték alkalmával nagy sikert aratott a Závodszky Noémi által megformált karakter, hiszen 2017-ben Eufrozina megosztó személyiségét hívta életre a színpadon.

Tovább olvasom

Mihályi Győző: Szertartásjáték nélkül elvonási tüneteim lennének2018. 08. 08.

A produkcióban a kezdetek óta részt vesz Mihályi Győző Jászai Mari-díjas színművész, idén augusztusban narrátorként láthatjuk majd az ország második legnagyobb épített szabadtéri színpadán.

Tovább olvasom

Szent Erzsébet kiállítás a színházban2018. 08. 07.

Székesfehérváron most először látható az a Szent Erzsébet életét bemutató tárlat és zászlókiállítás, amelyet egészen augusztus 21-ig lehet ingyenesen megtekinteni a teátrum előcsarnokában és emeleti galériáján, munkanapokon 10.00 és 18.00 óra között.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Olvasópróbával megkezdődött a felkészülés a Koronázási Szertartásjátékra2018. 08. 02.

Az olvasópróbával megkezdődtek a Koronázási Szertartásjáték próbái az alkotócsapat részvételével a Vörösmarty Színházban. Szikora János rendező mind történelmi háttér-információkkal, mind a látványra, zenére, mozgásra, színpadi elképzelésekre vonatkozóan magyarázta a megírt forgatókönyvet a szereplőknek.

Tovább olvasom

Elhunyt Matus György színművész2018. 07. 25.

Életének 72. évében elhunyt Matus György színművész. Társulatunkhoz 1998-ban szerződött és olyan népszerű darabokban játszott, mint az Apák és fiúk, A velencei kalmár, Lear király, Hair és az Anconai szerelmesek.

Tovább olvasom

A szerelem folytatódik a Szárazréti Szabadtéri Színpadon2018. 07. 18.

A könnyed darabokat kedvelők igazi gyöngyszemre találnak, amennyiben nyár esti kikapcsolódásuknak a Jövőre veled ugyanitt részeit választják. A darab az egyik legnépszerűbb, legtöbbet játszott komédiának számít a világon, köszönhetően pergő cselekményének és komikus pillanatainak. Július 18-án és 20-án a Jövőre veled ugyanitt romantikus vígjáték első részét, míg július 19-én és 21-én a második részét láthatják a Nyári Színház nézői a Szárazréti Szabadtéri Színpadon.

Tovább olvasom

Csillaghullásban álmodó2018. 07. 09.

Szent István, Szent László, Könyves Kálmán, II. (Vak) Béla és III. Béla után idén az Árpád-ház egyik legismertebb, leghosszabb ideig uralkodó királya, az Aranybullát megfogalmazó II. András koronázási szertartását és életét viszi színre Szikora János, színházunk igazgatója. Az egykori koronázótemplom helyén felépített grandiózus szabadtéri színpadon augusztus 18−19-én mutatják be a Koronázási szertartásjátékot. Az idei előadásról július 7-én tartottak sajtótájékoztatót a produkció alkotói. 

Tovább olvasom

Rajzpályázat2018. 07. 05.

A Vörösmarty Színház rajzpályázatot hirdet általános és középiskolás diákok számára. A pályázat témája: Árpád-házi Szent Erzsébet, Magyarország virága. Bővebb információk a cikkben. 

Tovább olvasom

Lehengerlő operabemutató2018. 06. 22.

Szikora János, színházunk igazgatója 1989-ben debütált a Magyar Állami Operaházban a Salome c. mű megrendezésével. Most, a Budapesti Nyári Fesztivál keretében ismét megrendezte Richard Strauss egyfelvonásosát, amelynek június 22-én lesz a bemutatója a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Tovább olvasom