Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Csapjunk bele! - IDŐPONTVÁLTOZÁS2023. 09. 22.

Az önkormányzattal összhangban arra a döntésre jutottunk, hogy a “Csapjunk bele! - Évadnyitó buli” esemény időpontját áthelyezzük.

Tovább olvasom

Csapjunk bele! - A Vörösmarty Színház évadnyitó rendezvénye2023. 09. 15.

OKTÓBER 1.

Évadnyitó eseményt rendez a Vörösmarty Színház. Sok izgalmas programmal, műsorral és kedvezményekkel várjuk kedves Nézőinket!

Tovább olvasom

Gyűjts minél több élményt okosan! - Színházi kedvezmény csomagok2023. 09. 11.

Szeretnél több előadást is megnézni szeptember-október hónapban?! Élj ajánlatunkkal és gyűjts több élményt okosan!

Tovább olvasom

Interjú Szikora Jánossal a Koronatúráról2023. 08. 18.

A hagyományos Koronázási Szertartásjáték helyett idén augusztus 19-én, szombaton 21 órától a Korona-túra című produkció várja az érdeklődőket. Szikora János a részletekről beszélt:

Tovább olvasom

Rákóczi Szövetséges diákok és a KoronaTúra2023. 08. 18.

Felvidékről és Erdélyből érkezett az a 15 fiatal, akik részt vesznek a Rákóczi Szövetség és a Vörösmarty Színház által közösen szervezett Kárpát-medencei Színjátszó Táborban augusztus 12-20-a között, melyet Székesfehérvár Önkormányzata is támogat. A színház és a színjátszás iránt érdeklődő fiatalok idén is aktívan részt vesznek a Királyi Napokban: a Korona-túra előadás augusztus 19-én, szombaton 21 órakor kezdődik az Aranybulla-emlékműnél kialakított színpadon.

Tovább olvasom

A Színikritikusok-Díjának idei várományosa: Krisztik Csaba2023. 08. 18.

A Színházi Kritikusok Céhe idén 44. alkalommal adja át a Színikritikusok díját, amellyel a 2022/2023-as évad kiemelkedő színházi teljesítményeit ismeri el. A díjátadó gála, amelyen a tatabányai Jászai Mari Színház társulata közreműködik, szeptember 17-én lesz a Katona József Színházban. A várományosok között Krisztik Csaba.

Tovább olvasom

Ez történt a nyáron2023. 08. 18.

Az Apacsok, a Bereményi Géza–Kovács Krisztina szerzőpáros darabjának olvasópróbáján jártunk Veszprémben, és ámulva figyeltük, ahogy hús-vér valósággá változik a leírt szöveg. A bemutató július 29-én lesz a veszprémi Agórában. Az Ördögkatlanban pedig a Petődi rock debütált.

Tovább olvasom

Koronatúra az Aranybullánál2023. 08. 07.

A hagyományos Koronázási szertartásjáték helyett idén augusztus 19-én, szombaton 21 órától a Korona-túra című produkció várja az érdeklődőket. A nézők azúttal azokba az érdekes eseményekbe pillanthatnak be, amelyek megelőzték, illetve követték egykor a koronázások templomi ceremóniáját.

Tovább olvasom

Évadot zárt a Vörösmarty Színház2023. 07. 02.

Ezúttal a színház társalgójában gyűlt össze a társulat egy kellemes ebédre, és persze az évadzáróra. Az energiaválság miatti kéthónapos téli kényszerszünet miatt minden munkatársnak hatalmas erőbedobással kellett dolgoznia ahhoz, hogy az évadot végül sikeresen zárhassák. Június 30-án méltóképpen, a Nagyszínpadon Mágnás Miskával, a Kozák András Stúdióban a Nem félünk a farkastól című előadással zárult a fehérvári színházi évad.

Tovább olvasom