Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Ahol a színház és az irodalom összeér - Vörösmarty Irodalmi Szalon2018. 04. 23.

Ismét otthonra találhatnak az irodalom iránt érdeklődők, folytatódik a Vörösmarty Irodalmi Szalon. Ezúttal az Alföld irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat szerkesztői mutatkoznak be, a Színház Kávézóba április 26-án 17 órakor.

Tovább olvasom

Idén is ott leszünk a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon2018. 04. 17.

A 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál április 19. és 22. között várja az irodalomkedvelőket! A nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma. Az elmúlt évekhez hasonlóan a könyvfesztiválon idén is képviselteti magát a Vörösmarty Színház, mint az „Írók színháza”.

Tovább olvasom

Ünnepélyes díjkiosztóval zárult az első MET2018. 04. 15.

Ünnepélyes díjkiosztóval zárult április 15-én vasárnap az első alkalommal megrendezett Művészeti Egyetemek Találkozója a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. A fődíjat, a város által erre az alkalomra alapított Pelikán-díjat Nagy Péter István, a Színház- és Filmművészeti Egyetem III. éves fizikai színházi koreográfus-rendező szakos hallgatója vehette át.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Képes és videós összefoglaló a MET második napjáról2018. 04. 15.

Bornyi Márton fotói és a Vörösmarty Színház vidós stábjának felvételei sok mindent elárulnak arról, milyen is volt a  szombati feeling a MET-en.

Tovább olvasom

Telt házas volt a Színház- és Filmművészeti Egyetem mindkét előadása2018. 04. 15.

Szombat délután az SZFE III. éves színész szakos hallgatói a Tóth Krisztina könyve nyomán készült Pixel című vizsgaelőadásukkal, este pedig a IV. éves zenés színész hallgatók Martin McDonagh darabjával, az Alhangyával arattak hatalmas sikert. MIndkét előadást Forgács Péter rendezte. 

Tovább olvasom

Elektronikai bütykölde, jazzkoncert és workshopok a második napon2018. 04. 14.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Képzőművészeti Egyetem hallgatói tartottak workshopokat napközben. Mindenki kipróbálhatta, milyen saját táskát készíteni. A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara Elektronikai bütyköldével várta az érdeklődőket. 

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Egyetemek közti főzőversennyel és mozgástréninggel indult a MET második napja2018. 04. 14.

A MET második napja reggel tíz órakor a Színház- és Filmművészeti Egyetem III. éves fizikai színházi koreográfus-rendező szakos hallgatóinak mozgástréningjével indult a Nagyszínpadon. A művészbüfé teraszán pedig kezdetét vette a főzőverseny.

Tovább olvasom

Hangulatképek és video-összefoglaló a MET első napjáról2018. 04. 14.

Bornyi Márton fotóin és a videón is jól átjön az a pezsgő hangulat, a jókedv és derü, ami a MET első napján betöltötte a színházat.

Tovább olvasom

Gőzerővel zajlanak a MET programjai2018. 04. 13.

A programdömping délutáni sodrában a zenekademisták koncertjét élvezhették az érdeklődők, megnézhették a Színház- és Filmművészeti Egyetem III. éves fizikai színházi koreográfus-rendező osztály Bakkhánsnők című előadását, bekapcsolódhattak drámafoglalkozásba, egyéni kurzuson vehettek részt Magyarósi Évánál, valamint meghallgathatták Hargitai Iván beszélgetését Szirtes Jánossal.   

Tovább olvasom