Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Színes vendégjátékok2018. 01. 25.

A következő hetekben több díjnyertes, közönségkedvenc előadás-csemege érkezik hozzánk: a Pelikán Kamaraszínházban vendégül látjuk a karamazov, a Napraforgó és a Bebújós c. előadásokat, a Nagyteremben látható lesz a több elismerésben is részesülő 5. vonósnégyes/Concerto c. Horváth Csaba-rendezés és a Vándorszínészek vörös szőnyeges filmpremierjére is sor kerül.

Tovább olvasom

A Magyar Kultúra Napja2018. 01. 23.

Ünnepi gálaműsort adott a Vörösmarty Színház a Magyar Kultúra Napján: a társulat versek tolmácsolásával idézte meg a magyar kultúra gazdag és színes értékeit. A rendezvényen a Pro Cultura Albae Regiae díjat 2018-ban Zemlényi Katica karnagy vette át a Vox Mirabilis Kamarakórus nevében.

Tovább olvasom

Pályázatértesítés2018. 01. 18.

A Vörösmarty Színház és a Székesfehérvári Tankerületi Központ közös pályázatot hirdetett a tankerület által fenntartott középiskolai 11. és 12. évfolyamos osztályok számára, amelynek eredményeként térítésmentesen nézhetik meg a Kai Hensel Klamm háborúja című osztályterem-színházi előadást. A nyertes iskolák nevei cikkünkben olvashatók.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Seregélyesi vendégjátékok2018. 01. 17.

Három sikeres előadásunkat, a Balfácánt vacsorára!, A hülyéje c. bohózatokat és A Herner Ferike faterja c. groteszk komédiát vendégjátsszuk a seregélyesi művelődési házban. A válogatás jó szórakozást és tartalmas kikapcsolódást ígér a kedves nézőknek.

Tovább olvasom

Az év díszlettervezője: Antal Csaba2018. 01. 12.

2018. január 11-én a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társasága a Látványtér 2017 szakmai kiállításának finisszázsa keretében adta át Az Év Díszlettervezője és Az Év Jelmeztervezője szakmai díjakat. Az Év Díszlettervezője elismerést Antal Csaba vehette át a Carmen c. előadásunk látványáért.

Tovább olvasom

Vendégünk a Tiszatáj2018. 01. 10.

Január 18-án 17 órától a Vörösmarty Irodalmi Szalon vendége lesz a szegedi Tiszatáj folyóirattól Tóth Ákos irodalomtörténész, kritikus, tanár, Orcsik Roland író, műfordító, szerkesztő és Annus Gábor tanár, szerkesztő; a beszélgetést Kozma Ágnes vezeti. A belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Egy ősbemutató és egy klasszikus2018. 01. 03.

2018 első napjaiban két próbafolyamat vette kezdetét, és mindkét darabhoz a Tasnádi fivérek neve kötődik: a Régimódi történet c. Szabó Magda-regényből készült színpadi adaptációt Tasnádi Csaba állítja színpadra, a KARTONPAPA c. komédiát pedig Tasnádi István írta színházunk felkérésére. Mindkét darabnak február elején lesz a bemutatója.

Tovább olvasom

Karácsonyi üdvözlő2017. 12. 24.

Áldott karácsonyi ünnepeket és színházi élményekben gazdag boldog új esztendőt kíván a Vörösmarty Színház társulata! 

Tovább olvasom

Szózat-ünnep2017. 12. 19.

Vörösmarty Mihály 181 éve, 1836 decemberében írta meg a Szózatot, amely a Himnusz mellett második nemzeti énekünkké vált. December 19-én, kedden este 19 órakor közel 250 diák a színház színpadán Tűzkő Sándor színművész közreműködésével együtt szavalta Vörösmarty sorait.

Tovább olvasom