Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Magas állami kitüntetésben részesült Szikora János2018. 08. 17.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter augusztus 20-a alkalmából a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét adományozta Dr. Szikora Jánosnak, a Vörösmarty Színház igazgatójának.

Tovább olvasom

Sághy Tamás: Minden évben egyre izgalmasabb a darab!2018. 08. 16.

Sághy Tamás a címszereplőt, II. Andrást testesíti meg a Nemzeti Emlékhelyen felállított színpadon. A Vörösmarty Színház színésze tavaly Bánfi Lukács érseket alakította a Koronázási Szertartásjátékban.

Tovább olvasom

Az ambiciózus Gertrúd - Varga Gabriella2018. 08. 15.

Az idei Koronázási Szertartásjátékban II. András feleségét, a gyilkosság áldozatává lett meráni Gertrúdot Varga Gabriella alakítja.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Osváth Judit először szabadtéren és először a szertartásjátékban2018. 08. 12.

A Koronázási Szertartásjáték rendezője Szikora János Osváth Juditra meghatározó szerepet bízott: II. András leányát, Árpád-házi Szent Erzsébetet alakítja az augusztusi produkcióban. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett fiatal és ambiciózus színésznő 2016-ban vette át az Arany Medál-díjat a legígéretesebb fiatal tehetség kategóriában – vele beszélgettünk.

Tovább olvasom

Závodszky Noémi: Leírhatatlan érzés a produkcióban szerepelni2018. 08. 09.

A tavalyi Koronázási Szertartásjáték alkalmával nagy sikert aratott a Závodszky Noémi által megformált karakter, hiszen 2017-ben Eufrozina megosztó személyiségét hívta életre a színpadon.

Tovább olvasom

Mihályi Győző: Szertartásjáték nélkül elvonási tüneteim lennének2018. 08. 08.

A produkcióban a kezdetek óta részt vesz Mihályi Győző Jászai Mari-díjas színművész, idén augusztusban narrátorként láthatjuk majd az ország második legnagyobb épített szabadtéri színpadán.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Szent Erzsébet kiállítás a színházban2018. 08. 07.

Székesfehérváron most először látható az a Szent Erzsébet életét bemutató tárlat és zászlókiállítás, amelyet egészen augusztus 21-ig lehet ingyenesen megtekinteni a teátrum előcsarnokában és emeleti galériáján, munkanapokon 10.00 és 18.00 óra között.

Tovább olvasom

Olvasópróbával megkezdődött a felkészülés a Koronázási Szertartásjátékra2018. 08. 02.

Az olvasópróbával megkezdődtek a Koronázási Szertartásjáték próbái az alkotócsapat részvételével a Vörösmarty Színházban. Szikora János rendező mind történelmi háttér-információkkal, mind a látványra, zenére, mozgásra, színpadi elképzelésekre vonatkozóan magyarázta a megírt forgatókönyvet a szereplőknek.

Tovább olvasom

Elhunyt Matus György színművész2018. 07. 25.

Életének 72. évében elhunyt Matus György színművész. Társulatunkhoz 1998-ban szerződött és olyan népszerű darabokban játszott, mint az Apák és fiúk, A velencei kalmár, Lear király, Hair és az Anconai szerelmesek.

Tovább olvasom