Kárpát-medencei Színjátszó Tábor

A táborlakók élete...

A táborlakók élete...

A Rákóczi Szövetség diákoknak megrendezett színjátszótáborába idén 22-en érkeztek a Felvidékről és Erdélyből (Temesvárról és Nagyváradról). A gyerekek az elmúlt évek Koronázási Szertartásjátékaiban vehettek részt mellékszereplőkként, idén azonban övék a főszerep. A Bartók Béla téri színpadon már javában készül a Visszatekintő játék, amely a megkoronázott királyok életéről szól.

Fotó: Torma Sándor

De hogy milyen belülről nézve a munka, arról beszéljenek maguk, a táborlakók:

Csáky Máté az Ipoly mentéről, Felvidékről érkezett, idén már negyedik alkalommal vesz részt a Rákóczi Szövetség által rendezett színjátszó táborban, mondhatjuk úgy is, már "öreg róka".

"Betekinthetünk kicsit a színház világába, hogy hogyan is néz ki egy színész élete, egy próbafolyamat, hogyan dolgozik egy rendező vagy egy koreográfus."

Kárpát-medencei Színjátszó Tábor

Fotó: Torma Sándor

Szakács Kata Nagyváradról érkezett, harmadik alkalommal vesz részt a táborban, mert tavaly sajnos nem tudtak eljönni a csapattal.

"Az előző években a Koronázási Szertartásjátékban játszottunk, most viszont egy visszatekintőt állítottak össze, ráadásul itt nem a színészek a főszereplők, hanem mi, ami még izgalmasabbá teszi a munkát."

Kuglis Albert Temesvárról érkezett ötödmagával második alkalommal vett részt a táborban, tavaly sajnos a koronavírus miatt nem jöhettek. Ő egyebek mellett Julianus barátot alakítja a visszatekintő játékban.

"Második Bélát is alakítom, szerintem az összes király között ő a legkülönlegesebb, hiszen nem lát. Így a színpadon olyan embernek kell kísérnie, akiben megbízom."

Fotó: Torma Sándor

Vasi Nélia Ipolyságról érkezett a második alkalommal vesz részt a táborban. Idén elég sok szerepet kapott, hiszen kikiáltóként ő indítja az előadást…

"Aztán rohanás átöltözni, táncolunk, énekelünk, beöltözök Anonymusnak, majd Ilonaként térek vissza a színre."

Persze a munka mellett jut elég idejük a táborlakóknak szórakozásra is. Pénteken például Székesfehérvár egyik leghíresebb nevezetességébe, a Bory-várba látogathattak el. Ahol a kövek beszélnek, amit országszerte, határon innen és túl is csak a hitvesi szeretet jelképeként emlegetnek. A tartalmas délelőtt után viszont folytatódott a munka, hiszen szombaton este 8-kor premier. A diákokkal azonban már fél nyolckor találkozhatnak, hiszen a Vörösmarty Színháztól vonulnak át a Bartók Béla térre, ahol megelevenedik a történelem.

Kárpát-medencei Színjátszó Tábor

Fotó: Torma Sándor