Koronázási Szertartásjáték

2021 Kárpát-medencei Színjátszó Tábor

"Ismét megrendezzük a Koronázási Szertartásjátékhoz kapcsolódva, immár hagyományosnak mondható színjátszó táborunkat a Rákóczi Szövetséggel karöltve."

2021 Koronázási Szertartásjáték

Hagyományos, mégis rendhagyó lesz az idei hét, hiszen az ifjú táborlakók is egy időutazáson vehetnek részt – akárcsak a közönség. A Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből (Nagyváradról és Temesvárról) érkező – többségében visszajáró - fiatalok augusztus 8-án érkeznek meg Székesfehérvárra, hogy az előttük álló szűk egy hétben létrehozzanak egy félórás előadást, amely az Koronázási Szertartásjátékok eddigi előadásaiból merít ihletet, a már „megkoronázott” királyok életéről mesél majd.

Az előadást írja és rendezi: Lőrincz Zsuzsa, a beszédtechnikát Egyed Attila tartja, koreográfusként pedig Molnár G. Nóra lesz jelen. A bemutató augusztus 14-én lesz a Bartók Béla téren, további két előadás pedig 15-én és 16-án. A tábor ünnepélyes zárására 16-án Székesfehérvár Megyei Jogú Város Városházának Dísztermében kerül sor, amelyen jelen lesz Rétvári Bence parlamenti államtitkár, Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke, valamint Dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója.