Kárpát-medencei Színjátszó Tábor

Sikeres Visszatekintő játék premier + Kiállítás színházunkban

Sikeres Visszatekintő játék premier + Kiállítás színházunkban

A Koronázási Szertartásjátékok elevenednek meg színpadon, képen és mozivásznon a Székesfehérvári Királyi Napok 2021. keretében. A Vörösmarty Színház a Bartók Béla téren Visszatekintő színpadi játékkal és a szertartásjátékok vetítésével, a Galérián fotó- és jelmezkiállítással idézi fel az elmúlt nyolc év legszebb pillanatait.

A Vörösmarty Színházban augusztus 13-tól két, a Koronázási Szertartásjátékhoz kapcsolódó kiállítást is megnézhetnek az érdeklődők. Felidézik a bábkészítő táborok legjobb pillanatait is egy fotókiállítás erejéig, kiegészülve Somogyi Győző óriásbáb-tervrajzaival, valamint gyönyörködni lehet az elmúlt nyolc év szertartásjátékainak a jelmezeiben is. Augusztus 13-án, valamint 17-31-e között a színház nyitvatartási idejében (hétköznap 10-18 óra), augusztus 14-16. között 10-19 óra között utazhatnak a látogatók az időben az óriásbábok, a jelmezek és a szép élmények világában.

A Rákóczi Szövetség színjátszótáborának diákjainak szűk egy hét állt rendelkezésükre, hogy színpadra állítsák Visszatekintő játékukat, amit a Koronázási Szertartásjáték vetítései előtt mutattak be. A produkció premierje augusztus 14-én volt, a diákok óriási vastapsot kaptak. Az előadást utoljára hétfőn, augusztus 16-án 20 órakor láthatják a nézők a Bartók Béla téren. Aki lemaradt róla, ne bánkódjon, hiszen hamarosan felvételről elérhetővé tesszük közösségi felületeinken. 

Augusztus 14-én, szombaton az előadás előtt, 19:35-kor a Vörösmarty Színháztól vonultak át a szereplők a Bartók Béla térre. A másik két előadásnapon a Nemzeti Emlékhelytől indul a diákszínjátszók közös vonulása.

Visszatekintő játékot követően, 20.30 órakor kezdődött a vetítés: augusztus 14-én, szombaton III. Béla – Az aranykor trónusán című, augusztus 15-én, vasárnap II. András – Csillaghullásban álmodó, augusztus 16-án, hétfőn IV. Béla – Az élet magja című koronázási szertartásjáték. (Esőhelyszín: Vörösmarty Színház)

A programok ingyenesen tekinthetőek meg, de karszalag-átvételhez kötöttek. A karszalagot a színházban lehet átvenni 10 és 19 óra között.

Kárpát-medencei Színjátszó Tábor

Visszatekintő játék előadás