Koronázási Szertartásjáték

Táborozók élménybeszámolója

4 kérdés – 4 válasz:
Meginterjúvoltuk élményeikről a III. Kárpát-medencei Színjátszó Tábor résztvevőit.

2020 Koronázási Szertartásjáték

György Barbi

Mi volt a legszebb pillanat a táborban?

Nekem személy szerint az tetszett a legjobban, hogy igazi színészekkel dolgozhattunk együtt és barátkozhattunk meg. Egy színvonalas színházban és egy kedves és törődő rendezővel volt lehetőségünk együtt dolgozni. Mindenki nagyon közvetlen, kedves és segítőkész volt. Végre úgy éreztem, tartozom valahová. Egy társaságba, egy csoportba. És ez az érzés örökké bennem marad. Új barátokra tettem szert a táborozókban, és tartós kapcsolatot tudtunk létrehozni. Már most hiányzik mindenki és minden.

Mi volt a legnehezebb/legrosszabb pillanat?

Semmi mást nem tudok mondani, csak a búcsút. A búcsú volt a legnehezebb. Hátrahagyni valamit, ami alakított, ami más emberré tett, ami reggeltől estig lefoglalt. Még ha csak 1 hét is volt, annyira kihatott rám, hogy egy hatalmas űr maradt a lelkemben. Ez volt hát a legnehezebb pillanat. A búcsú.

Mit tanultál meg a tábor ideje alatt?

Statisztaként nem igazán tudok konkrét dolgot mondani, de már az is elég tanító jellegű volt, hogy láttam a színészek arckifejezéseit, indulatait, érzelmeit. Hallottam a hangjukban, ahogy átélik a szerepet, igyekeznek eggyé válni a személlyel akit alakítanak és végül mintha az a bizonyos személy állna a színpadon.

Visszajönnél jövőre?

Számomra ez nem kérdés. Nagyon élveztem a táborban töltött napokat, és valahogy ki kell töltenem az űrt amit a búcsú hagyott. Szóval ha újra lenne lehetőségem menni, azonnal megragadnám.

Elmények

Ivanics Nikolett

Mi volt a legszebb pillanat a táborban?

Nagyon sok szép, jó pillanatot volt szerencsénk átélni. Nehéz lenne egyet kiválasztani. De talán az utolsó este, amikor rájöttünk, hogy mennyi minden történhet egy hét alatt, egy kicsit visszatekinthettünk az elmúlt napokra. Illetve ugyanezen az estén az előadás vége, hallani a vastapsot.

Mi volt a legnehezebb/legrosszabb pillanat?

Néha nehéz volt talpon maradni a sok próba után, de ez csak akkor volt rossz. Így visszagondolva megérte.

Mit tanultál meg a tábor ideje alatt?

A munka meghozza a gyümölcsét. Igaz fárasztóak voltak a próbák, de a végére megérte egy kicsit szenvedni, mert szerintem egy nagyon jó előadás lett.

Visszajönnél jövőre?

IGEN!!!! :)

Elmények

Csáky Máté

Mi volt a legszebb pillanat a táborban?

Immáron harmadik alkalommal vettem részt a színjátszó táborban, s még mindig a legszebb pillanataim közé tartozik az, hogy a “profi” színészekkel barátságot tudunk kötni, hogy ők mérhetetlenül közvetlenek, ami nagyon jól esik.

Mi volt a legnehezebb/legrosszabb pillanat?

Legrosszabb pillanatja soha nincs ennek a tábornak. A próbák persze, hogy nehezek és fárasztóak fizikailag is, de főleg mentálisan. De ez egy ilyen szakma, ez normális.

Mit tanultál meg a tábor ideje alatt?

Nagyon sok történelmi adatot szívhattunk magunkba a tábor ideje alatt, ami az alapműveltséget míveli. Ezen kívül mindig sokat megtanulunk, hogy mi hogyan működik a színfalak mögött, ez mind izgalommal tölt el minket.

Visszajönnél jövőre?

Igen, nagyon-nagyon szeretnék jövőre is menni, remélem lesz rá lehetőség. Ezen kívül azt is remélem, hogy Felvidékről ne kelljen válogatni az embereket, mivel idén mind a 21 embernek annyira tetszett a tábor, hogy jelezte, hogy jövőre is eljönne. Ezen kívül a rendező úr jelezte, hogy mindenkit vár jövőre is sok szeretettel. Szóval nagyon reméljük, hogy mehetünk Felvidékről sokan, nem csak 5-6 személy. :)

Elmények
IV. (Kun) László
IV. (Kun) László

Fotó: Kiss László