Megnyitottuk Molnár János tárlatát

2015. 04. 24.

A TEST
Molnár János festő- és grafikusművész 1954-ben született Budapesten. Művészeti tanulmányokat folytatott. Középiskolai mesterei Molnár József és Váci András. Főiskolai diplomáját 1984-ben kapta, mestere Lóránt János volt. Azóta kiállító művész, grafikával és festészettel foglalkozik. Budapesten él.

A SZELLEM

Mindig vonzott a művészet. Annak minden ábrázolási lehetősége, légyen az a természet vagy ember alkotta bonyolult, vagy éppenséggel egyszerű forma. Amíg fiatal voltam, mindent értettem, és úgy éreztem, alkotói lehetőségeim határtalanok. Az évek előrehaladtával rájöttem, hogy az életet megérthetetlenre tervezte „Valaki”, és szűkre szabott, esendő emberi lehetőségeimnek még töredékét sem leszek képes megvalósítani.  S azért, hogy sokoldalúan alkothassak – eklektikus lettem. Ez abban nyilvánul meg, hogy nem ragaszkodok mereven egy tematikához, sem művészeti technikához. Az aktuális téma általam megítélt sajátossága szabja meg, hogy milyen anyaggal, milyen stílusban festek és rajzolok.

A LÉLEK
Az életünket úgy éljük, hogy senkit nem bántunk. A Sötétség megtámadott bennünket, és el akarja venni a javainkat. Felvesszük vele a harcot, mert tudjuk, ha valamit átengedünk neki, akkor még többet akar. Jön-jön előre, és kiszorít mindenünkből, mert ez az életeleme. Mindent akar, kizárólagosan. A harcban összekeveredünk vele, és így miránk is ragad a sötétségből. A harcot győzelmesen megvívjuk. Nem veszünk el semmit tőle, és nem akarunk uralkodni rajta. Tudjuk, ha elveszünk valamit a Sötétségtől, mi is sötétté válunk. Tudjuk, ha uralkodni akarunk rajta, akkor a Sötétségen uralkodunk. Kerülni akarunk vele minden kapcsolatot, mert még az árnyéka is káros reánk. Különválva élünk megtisztítva a sötétségtől, Mi a magunk helyén, ő pedig visszahullván önnön sötétjébe. A festés és rajzolás művészete részt vesz ebben a harcban, és a Világosságot támogatja.

 

A tárlat 2015. május 17-éig tekinthető meg.