Húsz órán át olvastuk az Élet Könyvét

2017. 12. 04.

December 3-án, advent első vasárnapján éjfélkor véget ért a VI. Újszövetség-maraton a Vörösmarty Színházban. A nagyszínpadon önkéntes jelentkezők húsz órán át, megszakítás nélkül olvasták a Szentírást. A kávézóban pedig zenei műsor emelte az adventi esemény fényét.

Az Újszövetség-maraton közös gyertyagyújtással indult. December 2-án, szombaton este Spányi Antal megyés püspök, Berze János református lelkész, Bencze András evangélikus lelkész, dr. Cser-Palkovics András polgármester úr és Szikora János színházigazgató közösen gyújtotta meg a teátrum előcsarnokában elhelyezett adventi koszorú első gyertyáját.

Vasárnap hajnalban 4 órakor vette kezdetét a VI. Újszövetség-maraton, az első felolvasó Bencze András református lelkész volt, éjfélkor az eseményt Smohay András, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum igazgatója zárta.  

A Színház Kávézóban napközben a Ciszterci Szent István Gimnázium, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium és a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai színvonalas koncertekkel varázsolták el a közönséget.

Minden résztvevőnek köszönjük a felolvasást, az iskoláknak pedig a csodás koncerteket!