A vidámságé lesz a főszerep

2017. 10. 03.

Az őszi estéket érdemes a Vörösmarty Színházban tölteni, mert bármilyen idő legyen is kint, nálunk garantált a jó hangulat: az október-novemberi vígjátékainkat gyűjtöttük egy csokorba, nem érdemes lemaradni egyikről sem! Ugyanis lesz itt bohózat, vígjáték, zenés komédia, azaz szem nem maradhat szárazon – a nevetéstől.

Október 5-én a bravúros félreértések és a félreérthető bravúrok történetét tekinthetik meg Gáspár Sándorral a főszerepben. A Balfácánt vacsorára! c. bohózatban annyira összekuszálódnak a szálak, hogy a végén azt sem tudjuk pontosan, ki a legnagyobb balfácán…

Október 8-án és november 29-én Adria-parti nyarat varázsolunk: Lendvai Zoltán Anconai szerelmesek rendezése kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés szerelmi történet remek slágerekkel, tánccal, gegekkel, csipetnyi erotikával, sok kacagással és az elmaradhatatlan happy enddel. A 70-es évek nagyon sok híres slágere felcsendül, amelyek nemcsak hogy ismerősek lesznek, hanem sok emléket felébresztenek majd egy bizonyos korosztályban. Biztosak vagyunk benne, hogy az előadást követően még napokig dúdolni fogják a Volare; Quando, quando; Felicita; Ciao, ciao, bambina dallamait.

November 11-én és 15-én bérletszünetben játsszuk A hülyéje c. bohózatot. Ez a szellemes humorral megírt és sziporkázó tehetséggel eljátszott vígjáték nagyon meg tud fogni, hiszen mindig jólesik nevetni magunkon, kicsinyességeinken, csetlő-botló, mindennek értelmet kereső létezésünkön. Feydeau górcső alá veszi mindennapi életünket, a házastársi hűségről, vagy épp hűtlenségről meglévő sztereotípiáinkat, felnagyítja azokat, hogy könnyen magunkra vagy a mellettünk ülőre ismerhessünk.

November 12-én elárasztják a Nagyszínpadot a Pletykák: Neil Simon sikerdarabja a pletyka természetrajzán keresztül a naivságról, a prűdségről, a sznobságról szól, rengeteg jó ízlésű poénnal fűszerezve. A darab igazi örömjátékot kínál a benne szereplő színészeknek, és remek kikapcsolódást a kedves nézőknek.

November 3-án a veszprémi Petőfi Színházzal koprodukcióban mutatjuk be Bernard Slade romantikus vígjátékát, a Jövőre veled ugyanitt c. kétszereplős darabot a Kozák András Stúdióban. A történet egy különös szerelmi kapcsolatról szól, melynek lényege, hogy Doris és George évente egyszer ugyanabban az időpontban, ugyanott egy kellemes hétvégét töltenek együtt, s azután mindketten mennek a dolgukra. De vajon meddig mehet ez így? Kiderül Váradi Eszter Sára és Keller János előadásából.

Várjuk kedves nézőinket a Vörösmarty Színházba!

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS