Apák és fiúk a Tháliában

2017. 09. 06.

Hét nap alatt kilenc produkciót láthat a fővárosi közönség a Vidéki Színházak Fesztiválján, amelyet szeptember 4-e és 10-e között hatodszorra rendeznek meg a budapesti Thália Színházban. A találkozón ott lesz a Vörösmarty Színház is az Apák és fiúk c. színművel, szeptember 7-én, csütörtökön. Az előadásra minden jegy elkelt!

Színházunk szeptember 7-én, csütörtökön vendégszerepel a találkozón az Ivan Szergejevics Turgenyev regénye nyomán készült Brian Friel-darabbal. Az előadás a fiatalok és idősek közötti konfliktusokat állítja középpontba. Az Apák és fiúk generációs látkép, egy családi panoráma, az elkerülhetetlen változásról és az értékek megőrzéséről szól. A főbb szerepeket Kádas József, Nagy Péter, Gáspár Sándor, Derzsi János, Kuna Károly, Varga Mária, Törőcsik Franciska, Tóth Ildikó alakítják.

Az Apák és fiúk mellett még nyolc produkciót tekinthet meg a közönség a Thália Színházban. A fesztivál számos előadásának főhősei olyan férfiak, akik megpróbálják alakítani, jobbá tenni a világot maguk körül. A mustrán részt vesz a szombathelyi Weöres Sándor Színház előadásában,  a Pécsi Nemzeti Színház, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, a Miskolci Nemzeti Színház, a kecskeméti Katona József Színház, a Békéscsabai Jókai Színház. A fesztivál szeptember 10-én két előadással zárul: a nagyszínpadon a tatabányai Jászai Mari Színház előadását, a Bereményi Stúdióban pedig a Szegedi Nemzeti Színház várja a nézőket .

A programot öttagú zsűri −  Zalán János, a Pesti Magyar Színház igazgatója, Nagy Pál Orsolya filmrendező, Sümegi Noémi kulturális újságíró, Kőváry Katalin rendező és egy közönségből választott zsűritag − értékeli, a díjátadó szeptember 12-én lesz,  mondta el Lantos Anikó, a fesztivál igazgatója.

A teljes stábnak sikeres előadást kívánunk! A többi előadásról bővebben ITT olvashatnak.