Nyári színház új helyszínen

2017. 06. 16.

Idén a Pelikán Udvar helyett a Feketehegy-szárazréti Kultúrudvarban tartjuk a nyári színházi előadásainkat. Pénteken sajtótájékoztató keretében ismertettük az új helyszínnel kapcsolatos információkat. A hülyéje c. Feydeau-bohózatot Widder Kristóf rendezi, négy alkalommal látható majd a Szárazréten.  

Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, hogy egy szociális rehabilitációs pályázatnak köszönhetően Feketehegy-Szárazréten az elmúlt években több fejlesztés is elindult, Szigli István képviselő közbenjárásával az új Kultúrudvar már több rendezvénynek biztosított helyszínt. Az alpolgármester asszony örömmel üdvözölte a hírt, hogy Szárezrét ad otthont a nyári színháznak, hiszen elmondása szerint Székesfehérvár nem csupán a belvárost jelenti, mindegyik városrész részese kell hogy legyen a kulturális életnek.

Szigli István képviselő kihangsúlyozta: nagyon örül, hogy a Vörösmarty Színház nyári előadásait ott játssza, igyekeznek minden feltételt biztosítani ahhoz, hogy mind a színészek, mind a nézők jól érezzék magukat. A színházjegy mellé vacsorázási lehetőséget kínálnak a színpad melletti gasztroudvarban, így valódi közösségi élmény várja majd a nézőket. A buszjáratok kiterjesztett menetidőben járnak majd, a színházjegy felmutatásával ingyen vehetik igénybe a buszokat, emellett az autóval érkezőknek parkolóhelyeket is biztosítanak a Kultúrudvar területén.

Szikora János igazgató kiemelte, hogy Georges Feydeau A hülyéje c. bohózata felhőtlen szórakozást ígér a nézőknek, hiszen remek szereposztása van, Widder Kristóf pedig egy tehetséges fiatal rendező, akit már ismerhet a fehérvári közönség (az Edith és Marlene és a Psyché c. előadásokat rendezte az előző évadokban).

A fedett, európai színvonalú közösségi tér jól felszerelt, és a szabadtéri helyszínekkel szemben biztosíték arra, hogy eső esetén sem marad el a meghirdetett előadás. Szikora János igazgató elmondása szerint a színészek lelkesek, jókedvűen próbáltak és reméli, hogy a vidámságuk átáramlik majd a nézőkre is.

A hülyéje c. bohózatot július 16-án, 18-án, 20-án és 21-én tekinthetik meg a Feketehegy-szárazréti Kultúrudvarban.