Rendelkezzen adója 1%-ával

2017. 04. 27.

Kedves Nézőnk!

Amennyiben Önnek is szívügye a színház, kérjük, csatlakozzon az ARTeatrum Alapítvány célkitűzéseihez adója 1%-ával.

Adóbevalláskor a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlása egy felelősségteljes gesztus az Ön részéről, és nagy segítség sok alapítványnak és nonprofit szervezetnek.  Az ARTeatrum Alapítvány a beérkező támogatásokat a Vörösmarty Gyűrű szakmai díj, a Thália tenyerén jótékonysági bérlet, a határon túli színházi kapcsolatok, valamint ifjúsági programok megvalósulására fordítja. Adószám: 18619153-1-07

Az ARTeatrum Alapítvány céljai közül kiemelten fontosak a következők:

Vörösmarty-gyűrű díjjal a társulat kimagasló művészi teljesítményt nyújtó színészt jutalmazzák. A Vörösmarty-gyűrű díjat 1999-ben hozta létre a színház egykori társulata. A Fekete király című előadás felvételéért felajánlott jelképes honoráriumuk összegéből alapították művészek és táncosok azzal a céllal, hogy eme belső szakmai díjjal fejezzék ki elismerésüket és tiszteletüket az évadban legjobb teljesítményt nyújtó művész kollégájuk felé. A 2000. évtől 2013-ig a díj mecénása dr. Lőrinczy Attila lett, aki a város korábbi kulturális alpolgármestere volt. A díjazottak 1999-től: Kuna Károly, Kállay Ilona, Zakariás Éva, Matus György, Kozáry Ferenc, Zsurzs Kati, Závodszky Noémi, Drahota Andrea, Bakonyi Csilla, Gerner Csaba, Váradi Eszter Sára, Tűzkő Sándor, Bata János, Egyed Attila.

A 2013/2014-es évadtól a leköszönő dr. Lőrinczy Attila mecénástól Révész László, az ARTeatrum Alapítvány megalapítója vette át a díj gondozását, innentől kezdve minden évadban egy színész és egy színésznő részesül benne évad végén. Vörösmarty-gyűrű díjasok a 2013/2014-es évadtól: Varga Mária és Krisztik Csaba, Törőcsik Franciska és László Zsolt, Radnay Csilla és Sághy Tamás.

Továbbá az Alapítvány fontosnak tartja, hogy támogassa a színház előadásainak látogatását a rászorulók körében, ideértve különösen a színház által létrehozott Thália tenyerén nevet viselő jótékonysági bérlet kedvező vételára érdekében nyújtott anyagi támogatást.

A színház Atlantisz-programjának támogatásával a színházlátogatás ösztönzését célozza és színházon belüli, valamint színházon kívüli aktivitásokat kínál az alap- és középfokú oktatási intézmények diákjainak (iskolai színpadi előadások színművészek közreműködésével, irodalmi színpadi művek elemzése színművészekkel).

Az ARTeatrum Alapítvány kulturális, szociális és oktatási tevékenységeivel teljes mértékben a Vörösmarty Színház munkáját hivatott támogatni. Kérjük, gondoljanak az Alapítványra adóbevallásuk kitöltésekor.

Köszönjük, hogy értéket teremt! Az Alapítványról bővebben ITT olvashat.

A fotók a Vörösmarty-gyűrű-átadókon készültek.